News Flash:

Daca ar putea vorbi, ficatul te-ar implora sa consumi mai des aceste alimente

2 Decembrie 2017
4336 Vizualizari | 0 Comentarii
ficat

Este unul dintre cele mai importante organe digestive, iar de buna lui functionare depinde starea generala a intregului organism. Tocmai de aceea merita sa aflam care sunt alimentele cu cel mai activ rol in detoxifierea ficatului.
Dureri, balonari frecvente, stari de oboseala si chiar migrene – sunt doar cateva dintre semnalele pe care ni le transmite corpul pentru a ne spune ca ficatul nu se afla in forma cea mai buna. In perioada sarbatorilor, s-a dat liber la fel de fel de preparate gustoase, dar extrem de grele pentru ficat, care are rolul de a procesa toate alimentele pe care le ingeram, fiind un adevarat laborator al organismului. Acum, mai mult ca oricand, este timpul sa-l protejam si sa-i usuram activitatea, printr-o alimentatie adecvata.

Citricele. Sunt gustoase si sanatoase, caci contin antioxidanti si tin astfel la distanta efectele batranetii, dar sunt si printre cele mai eficiente in cura de curatare a ficatului. Portocalele, lamaile si grepfrutul stimuleaza procesul de detoxifiere si au rol fortifiant.

Citeste si Incearca acest tratament natural timp de 7 zile pentru hipertensiune si colesterol -

Legumele verzi si cruciferele. Sunt pe placul ficatului, care oboseste uneori sa proceseze alimente imbibate de toxine si cere un impuls pentru a-si putea continua activitatea cu bine. Nutritionistii spun ca daca includem in meniul zilnic salata verde, spanac, varza cruda sau preparata termic, varza de Bruxelles sau conopida, vom remarca rezultatele in cateva saptamani.

Sfecla rosie. Fie sub forma de salata sau de suc proaspat, sfecla rosie reprezinta un aliat de baza in regimul de detoxifiere. Asta pentru ca incurajeaza procesul de eliminare a substantelor nedorite, pune sangele in miscare si stimuleaza sistemul imunitar, ferind organismul de boli.

Cerealele integrale si „grasimile bune”. Cerealele sunt o sursaimportanta de fibre si, consumate constant, usureaza activitatea hepatica. De asemenea, un rol protector il au „grasimile bune”, pe care le putem obtine, de exemplu, din peste, fructe uscate, avocado sau ulei de masline.

Carne. Daca este alba sau de vita, este binevenita. Pestele, puiul, curcanul si carnea macra de vita sunt excelente surse de proteine, insa trebuie preparate cu grasimi cat mai putine sau prin fierbere. Proteine se mai regasesc si in nuci, fasole, lapte si fructe de mare.

Citeste si Trei alimente care regenereaza ficatul. Include-le imediat in alimentatia ta

Ceai verde. Nu in zadar este atat de laudata aceasta licoare. Este un bun antioxidant, ajuta la eliminarea toxinelor din corp si la regenerarea celulelor hepatice si imbunatateste secretia bilei. Totodata, apa plata hidrateaza tesuturile in profunzime si „spala” toxinele.

Lucerna, papadia si patrunjelul, remedii naturiste excelente

Nutritionistii spun ca lucerna face minuni in cura de curatare hepatica, eliminand deseurile si ajutand la regenerarea organului. De asemenea, s-a demonstrat ca papadia, consumata in salate sau sub forma de suc si ceai, actioneaza ca un pansament hepatic, protejandu-l de agresiunile toxinelor. În plus, patrunjelul are rolul de a grabi regenerarea celulelor hepatice.
Iata si o lista de alimente si bauturi de care ar trebui sa te feresti in perioada de detoxifiere:
- pastele fainoase din faina alba, produsele de patiserie si prajiturile
- bauturile carbogazoase si cu adaos de zahar
- grasimile hidrogrenate, cum ar fi, de exemplu, margarina sau uleiul de floarea soarelui

- tocanitele cu rantas
- ceapa, prazul, muraturile, ardeiul iute
- ouale prajite
- mancarea fast-food, snacsurile si cipsurile.


sfecla rosie
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1247 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006092 (s)