News Flash:

Cutremurul din Romania a fost resimtit in Republica Moldova si Bulgaria

23 Noiembrie 2014
1186 Vizualizari | 0 Comentarii
Cutremurul cu magnitudinea de 5,7 grade pe scara Richter, produs sambata seara in Romania, in zona seismica Vrancea, a fost resimtit in Republica Moldova si nordul Bulgariei, dar nu a provocat victime sau pagube materiale.
Seismul, produs la ora 21.14 la o adancime de 39 kilometri, in Vrancea, a avut magnitudinea de 5,7 grade pe Richter, potrivit Institutului National pentru Fizica Pamantului (INFP).
In Republica Moldova, cutremurul a fost resimtit cu o magnitudine cuprinsa intre 4 si 5 grade pe scara Richter. "Este un cutremur moderat. Cand este un astfel de cutremur, nu se produc pagube", a declarat Vasile Alcaz, directorul Institutului de Geologie si Seismologie al Academiei de Stiinte a Moldovei pentru PRO TV Chisinau.
In Bulgaria, cutremurul a fost resimtit in nord-estul tarii, dar nu a provocat victime sau pagube, a anuntat Ministerul de Interne de la Sofia, intr-un comunicat transmis de agentia FOCUS News. Orasele cele mai afectate au fost Ruse, Varna, Sumen si Svistov.
Acesta este cel mai mare cutremur ca magnitudine produs anul acesta in Romania. Anul trecut, la 6 octombrie, in Vrancea s-a produs un cutremur de 5,5 grade pe Richter. mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1325 (s) | 43 queries | Mysql time :0.009783 (s)