News Flash:

CUTREMURATOR! Tatal copiilor adusi morti de valuri pe o plaja din Turcia a platit mii de euro pentru un loc in barca mortii

4 Septembrie 2015
1273 Vizualizari | 0 Comentarii
copil mort3
Tatal celor doi copii ale caror cadavre au fost aduse la mal de valurile Marii Mediterane, pe o plaja din Turcia, a platit 4.000 de euro pentru ca el si familia lui sa aiba loc pe vasul care avea ca destinatie Europa, informeaza Daily Mail.

Matusa copiilor, Teema Kurdi, stabilita in Vancouver, a povestit, pentru National Post, ca a incercat sa isi ajute familia sa ajunga in Canada.

„Incercam sa le trimit bani, m-au ajutat prieteni si vecini cu depozitele bancare, dar nu i-am putut scoate de acolo, de aceea au ales sa vina cu barca”, a spus Teema Kurdi. Femeia a explicat ca familiei i-au fost refuzate vizele in luna iunie.

Cei doi copii, Galip, in varsta de cinci ani, si Aylan Kurdi, in varsta de trei ani, si mama lor, Rehan, au murit inecati, aproape de insula greceasca Kos, cand barca aglomerata s-a rasturnat brusc, in timpul noptii. Tatal copiilor, Abdullah, a incercat sa isi tina familia la suprafata, dar nu i-a putut salva. Alti zece pasageri au disparut si, cel mai probabil, au murit. 

Abdullah Kurdi a spus ca isi doreste ca trupurile neinsufletite ale sotiei si copiilor lui sa fie transportate in Suruc, in provincia turca Sanliurfa. Nu a precizat daca, de acolo, cele trei cadavre vor fi duse inapoi in Siria.

Inainte de tragedie, tatal copiilor lucra ca barbier in Damasc si visa la o viata mai buna pentru el si familia lui, in Canada.

Pana acum, peste 2.600 de oameni au murit in incercarea de a traversa Marea Mediterana, pentru a ajunge in Europa, potrivit Organizatiei Internationale pentru Migratie. Peste 300.000 de persoane au fugit catre Europa, din calea razboiului si dificultatilor economice cu care se confrunta in tari din Orientul Mijlociu si Africa, potrivit ONU.

teema kurdi vancouver canada galip aylan kurdi rehan kos abdullah damasc
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1135 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004602 (s)