News Flash:

CUTREMUR in sportul romanesc! Alti doi sportivi calificati la Olimpiada au fost depistati DOPATI!

13 Mai 2016
1001 Vizualizari | 0 Comentarii
meldonium
Atletii Mihai Donisan si Claudia Stef in varsta de 27, respectiv 38 de ani, concurenti la probele de sarituri in inaltime, repsecit mars, si calificati la Jocurile Olimpice de la Rio, au fost depistati pozitiv cu Meldonium, substanta interzisa la inceputul acestui an de catre WADA.
"Este adevarat! Vestea a cazut ca un traznet asupra noastra. Nu ne asteptam la asa ceva. Ne pare rau ca si-au compromis sansele de participare la Jocurile Olimpice." a declarat pentru MEDIAFAX un oficial al Federatiei romane de Atletism.
Cei doi atleti romani obtinusera deja calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio din vara acestui an si se alatura altor doua sportive romance, depistate pozitiv cu meldonium: Eva Tofalvi si Mirela Lavric.
Mihai Donisan a obtinut calificarea la Rio dupa ce, in 2015 a avut o saritura de 2.29 metri.
Claudia Stef nu este la prima isprava de acest fel din cariera. A mai fost gasita dopata in anul 2000 si a ratat astfel participarea la Jocurile Olimpice de la Atena.
Din sportul mondial, cel mai cunoscut caz legat de dopajul cu Meldonium este cel al jucatoarei de tenis Maria Sarapova.
Agentia Mondiala Anti-Doping a adaugat meldonium pe lista medicamentelor interzise, la inceputul anului 2016 si de atunci peste 150 de sportivi, in special din Rusia au fost testati pozitiv cu Meldonium, care creste vascularizarea muschiului cardiac si imbunatateste performantele sportive.

meldonium mihai donisan
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1296 (s) | 43 queries | Mysql time :0.009009 (s)