News Flash:

CUTREMUR in invatamant! 13 inspectori scolari, DEMISI prin fax de Ministerul Educatiei. Unii dintre ei vor da in judecata Ministerul

20 August 2017
1149 Vizualizari | 0 Comentarii
isj caras
Ministerul Educatiei a revocat din functie sefii a 13 inspectorate scolare. Motivul demiterii ar fi rezultatul unui control facut la inspectoratele judetene, care ar arata ca au fost neregul in contractele de management. Unii dintre cei demisi ameninta ca vor da in judecata institutia.
"Am semnat in locul ministrului pentru ca era plecat din Bucuresti vineri dupa-amiaza si, fiind singurul cu delegare de atributii pe semnatura, am semnat. A fost o echipa care a analizat activitatea tuturor inspectorilor scolari generali pe contractul de managemnt si s-a ajuns la concluzia ca din toti, un numar de 13 au mai multe puncte din contract, care nu au fost respectate. Difera de la un caz la altul, sunt probleme diferite si s-a luat decizia ca ei sa fie eliberati din functii. In contractul de management scrie ca trebuie sa fie notificati cu doua saptamani inainte. E adevarat ca ei au o evaluare anuala, dar asta nu impiedica ministerul sa ii evaluaeze de cate ori considera ca este necesar. Evaluarea asta se face de vreo doua saptamani si se pare ca inspectorii scolari nu au stiut de chestiunea asta. Echipa s-a dus sa se uite pe contractul de management sa vada ce trebuia facut si ce nu s-a facut. Ei nu trebuie sa fie instiintati. Este o evaluare continua", a explicat pentru MEDIAFAX Gigel Paraschiv, secretar de stat in Ministerul Educatiei.
Inspectorii generali care au fost demisi sunt din judetele Caras-Severin, Ialomita, Ilfov, Braila, Buzau, Vrancea, Constanta, Sibiu, Olt, Arad, Tulcea, Mehedinti si Calarasi. Informarea ca au fost demisi ar fi fost transmisa vineri, dupa ora 17.00, prin fax.

Seful ISJ Braila, Catalin Canciu, va contesta in instanta decizia de revocare din functie, sustinand ca nu i se poate reprosa ca nu a avut rezultate.
"Ministerul Educatiei are politica lui, poate asa considera ca trebuie sa schimbe oamenii. Cand vezi motivele invocate te pufneste rasul. Voi contesta in instanta decizia de revocare din functie, pentru ca nu mi se poate reprosa ca nu am avut rezutate, Braila fiind pe primul loc la diferite examene nationale. Eu nu am nicio implicare politica, poate trebuie sa fie pe aceasta functie cineva de la un partid", a spus Canciu pentru MEDIAFAX.
Acesta a castigat concursul pentru functia de sef al ISJ Braila in august 2015.
Si sefa ISJ Buzau, Florina Stoian, va ataca decizia de revocare in instanta.
"Nu este in regula ce s-a intamplat, nu credeam ca in anul 2017 se mai poate asa ceva, o demitere in grup din motive puerile, cum ca nu ne-am indeplinit sarcinile din fisa postului. Nu pot sa imi explic aceasta graba a Ministerului Educatiei. Voi contesta decizia, voi merge in instanta", a spus Stoian, care a castigat concursul pentru functia de sef al ISJ Buzau in mai 2016.
"Eu si inca 12 colegi am primit vestea aceasta. Personal, mi-a transmis adjunctul meu, care a gasit hartia pe fax. Eu, vineri, am plecat din inspectorat la 17.30 si inca nu intrase nimic la ora respectiva. Eu apreciez ca in momentul de fata nu exista motive pentru o astfel de demitere in conditiile in care nu s-a facut evaluarea anuala si, pana la urma, este doar un an de mandat. Mandatul meu a inceput la sfarsitul lui august 2016 si acum suntem la sfarsitul anului 2017. Evaluarea anuala se face, conform metodologiei, se declanseaza prin trimiterea raportului de activitate si a fisei de autoevaluare pana la data de 31 august a anului respectiv. Suntem revocati incepand cu data de 4 septembrie. Nota este semata de catre Gigel Paraschiv si de catre secretarul de stat Gabriel Ispas", a declarat pentru MEDIAFAX Adrian Doxan, inspector general scolar Caras-Severin.  MEDIAFAX

ministerul educatiei inspectorate scolare canciu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1126 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005824 (s)