News Flash:

Cutremur cu victime in Polonia

1 Decembrie 2016
1358 Vizualizari | 0 Comentarii
cutremur1 1
Un cutremur cu magnitudinea de 4.4 pe scara Richter a zguduit orasul polonez Polkowice, la ora la ora locala 21:09, conform U.S. Geological Survey. Desi a fost un cutremur superficial, doar 10 kilometri adancime, acesta s-a resimtit puternic in mina Rudna.


Bilantul alunecarilor de teren care s-au produs marti seara intr-o mina de cupru din Polonia dupa un cutremur a crescut la opt morti, a anuntat miercuri seara grupul care detine exploatarea, KGHM.


Echipele de salvare au gasit corpurile ultimilor trei mineri "unul langa celalalt", a declarat presei directorul minei Rudna, Pawel Markowski.


"Operatiunile de salvare au durat 24 de ore. Am facut totul pentru a salva victimele. Din nefericire, am pierdut", a adaugat el. Potrivit acestuia, a fost "cea mai mare tragedie" din aceasta mina in ultimii 55 de ani.


Alunecarile de teren s-au produs la o adancime de 1.100 de metri. In total, 17 mineri se aflau in zona respectiva, dintre care noua, raniti usor, au putut fi salvati. Echipele de salvare au fost nevoite sa indeparteze cu mainile bucati mari de stanca, fapt ce a incetinit inaintarea lor.

Seismul, al carui hipocentru a fost localizat la o adancime de 1.500 de metri, s-a produs in mina Rudna din localitatea Polkowice, in sud-vestul Poloniei, una dintre cele mai mari mine de cupru din lume.


Magnitudinea sa a fost estimata la 4,4 de Institutul american de Geofizica (USGS), in timp ce Institutul de Geofizica al Academiei poloneze de stiinte l-a estimat la 4.

Conducerea minei a afirmat ca energia eliberata de cutremur a fost de opt puncte pe o scara de zece utilizata in industria miniera. Premierul polonez, Beata Szydlo, a anulat o reuniune a Executivului, programata sa aiba loc miercuri, pentru a se deplasa la Polkowice si a se intalni cu minerii de la Rudna. "Erau 16 persoane in zona de pericol. Unii dintre ei au reusit sa iasa", a declarat un purtator de cuvant al companiei, citat de postul privat de radio RMF FM.

mina polonia tragedie seismul mina rudna polkowice
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1133 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005500 (s)