News Flash:

Curtea de Conturi: Asocierile CJ Timis si CL Timisoara cu cluburile sportive au fost facute ilegal

18 August 2015
1105 Vizualizari | 0 Comentarii
cj timis1
Curtea de Conturi Timis a trimis o adresa Consiliului Judetean (CJ) si Consiliului Local (CL) Timisoara, prin care le instiinteaza ca asocierile cu cluburile sportive din judet au fost facute ilegal, reprezentantii celor doua institutii spunand ca vor contesta raportul Curtii.
Presedintele Consiliului Judetean Timis, Titu Bojin (PSD), a declarat, luni, jurnalistilor ca in primavara Curtea de Conturi Timis a facut un control la CJ si la Consiliul Local Timisoara, transmite corespondentul MEDIAFAX.
In urma acestui raport, Curtea de Conturi a transmis o adresa Consiliului Judetean prin care instiinta ca asocierile cu cluburile sportive nu au fost facute in termeni legali.
Bojin a declarat ca va contesta acest raport, cu atat mai mult cu cat asocierile s-au facut cu girul Judecatoriei Timisoara.
”In adresa Curtii de Conturi ni se transmite decizia, conform verificarii care a avut loc pe linia asociatiilor sportive din Consiliul Judetean si, bineineteles, ca urmeaza procedurile legale, sa depunem constestatia la raportul Curtii de Conturi si sa demonstram ca asocierea a fost facuta legal pentru ca este o asociere facuta in cadru legal, cu sentinta judecatoreasca. E vorba de toate cele cinci cluburi la care noi suntem asociati: fotbal si handbal si baschet si rugby si caiac. Aceasta asociere este ilegala, spune Curtea de Conturi, fiind vorba de 17 milioane de lei calculati ca prejudiciu la ora actuala. E vorba de toate cluburile, problema e din anul 2010”, a declarat Titu Bojin.
Liderul CJ Timis a mai spus ca finantarea cluburilor de fotbal a fost legala, precizand ca deocamdata au fost insa suspendate finantarile.
”Momentan sunt suspendate finantarile. Legea Sportului a aparut in februarie, nu au aparut normele de aplicare insa. In conditii normale, noi consideram ca asocierea a fost legala, asteptam verdictul Curtii de Conturi de la nivel national, iar daca se va dovedi ca asocierea a fost ilegala, exista toate premisele sa nu putem sa mai finantam cluburile sportive”, a mai spus Bojin.
Consilierul judetean Adrian Negoita, presedintele Comisiei de cultura, tineret si sport din CJ Timis a declarat corespondentului MEDIAFAX ca odata cu taierea finantarii, cluburile sportive din Timis s-ar putea desfiinta.
Prima consecinta, spune el, ar fi ca BC Timisoara nu va mai putea participa la Cupele Europene de baschet.
”Cluburile nu mai primesc finantare, astfel ca risca sa se desfinteze. BC Timisoara trebuie sa isi achite taxa la FIBA, iar din lipsa banilor risca sa iasa din Cupele Europene. Mai grav este ca nu va mai continua in viitor. Asa se va intampla si la rugby si la restul”, a spus Negoita.
Curtea de Conturi Timis a facut un raport similar si la Consiliul Local Timisoara, care a fost anuntat ca asocierile cu cluburile sportive sunt ilegale.
Primarul Timisoarei, Nicolae Robu (PNL), a declarat corespondentului MEDIAFAX ca va contesta raportul Curtii de Conturi Timis si ca in continuare cluburile vor fi finantate ”pe raspunderea noastra, a decidentilor”.
”Nu se intampla nimic pentru ca aceste asocieri au girul de legalitate de la Judecatoria Timisoara. Daca ne luam dupa doamna auditoare asa ar trebui, sa nu le mai dam finantare la cluburi. Numai ca noi contestam si mergem in instanta pentru ca la baza asocierii exista o hotarare judecatoreasca. Pe raspunederea noastra, a decidentilor se poate finanta in continuare. Iti atragi penalitati, daca te ingropi dupa aceea”, a spus Nicolae Robu.
Intrebat daca finantarea pe raspunderea decidentilor este legala, primarul a spus ca ”legalitatea o stabileste instanta de judecata, in rest sunt pareri”.
Consiliul Judetean Timis a alocat, in bugetul pe anul 2015, ACS Poli Timisoara suma de 900.000 de lei, BC Timisoara a primit 950.000 de lei, iar clubul Saracens Rugby Club Municipal Universitatea de Vest Timisoara a primit 600.000 de lei. Pentru echipa de Handbal Politehnica Timisoara si pentru Asociatia Judeteana de Canotaj s-a alocat cate 100.000 de lei.
Consiliul Local Timisoara a alocat, in bugetul pe acest an, pentru ACS Poli Timisoara suma de 7,8 milioane de lei, Timisoara Saracens Rugby Club Municipal Universitatea de Vest Timisoara a primit 3 milioane de lei, Asociatia Baschet Club Timisoara a primit tot 3 milioane de lei, iar echipa Handbal Politehnica Timisoara a primit 1,2 milioane de lei din bugetul orasului. Mediafax.ro

titu bojin
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1217 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005534 (s)