News Flash:

Curtea de Apel Bucuresti inceteaza procesul penal impotriva lui Ontanu. Fapta s-a prescris. Borcea este cel care l-a turnat pe Ontanu

27 Iulie 2017
1086 Vizualizari | 0 Comentarii
ontanu
Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a decis, joi, incetarea procesului penal impotriva fostului primar al Sectorului 2 Neculai Ontanu ca urmare a prescriptiei faptei de luare de mita.
Instanta a constatat in cazul lui Ontanu ca infractiunea de luare de mita s-a prescris, astfel incat judecatorii au dispus incetarea procesului penal.
In acelasi dosar, magistratii au decis incetarea procesului penal pentru complicitate la luare de mita in cazul avocatei Loredana Radu, insa aceasta a fost condamnata la 3 ani inchisoare cu suspendare pentru spalare de bani.
De asemenea, Toma Sutru, fost secretar al Consiliului local al sectorului 2, a fost achitat pentru luare de mita si spalare de bani, in timp ce Aurel Radu a fost condamnat la 3 ani cu suspendare pentru spalare de bani. Acesta din urma trebuie sa efectueze 60 de zile in folosul comunitatii.
Pe latura civila, instanta a dispus confiscarea sumelor de 1,4 milioane euro de la Aurel Radu si 400.000 euro de la Loredana Radu, cei doi avand de achitat si cate 12.000 lei cheltuieli judiciare.
Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu apel.
Neculai Ontanu a fost trimis in judecata in iunie 2016 de DNA sub acuzatia ca, in perioada 2006 — 2007, a acceptat promisiunea unor foloase materiale de la un beneficiar al unor drepturi litigioase (Cristi Borcea, denuntator in cauza), pentru ca in schimb sa faciliteze procedura de reconstituire a dreptului de proprietate asupra mai multor terenuri ce totalizau 83.500 mp, situate pe raza sectorului 2.
Conform DNA, in aceeasi perioada, Neculai Ontanu a pretins si primit, in mod indirect, o suprafata de 1.500 mp cu o valoare de piata estimata la 1.441.495 euro (pe strada Barbu Vacarescu din sectorul 2 — o zona rezidentiala) si care a fost transferata de Cristian Borcea, in mod gratuit, prin intermediul unor contracte de vanzare-cumparare fictive, catre doua persoane interpuse, indicate de fostul primar. Cele doua persoane sunt Loredana Radu si Aurel Radu.
AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1150 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006818 (s)