News Flash:

Curtea Constitutionala a respins sesizarea USR si PNL privind Legea referendumului

3 Mai 2018
930 Vizualizari | 0 Comentarii
ccr2

Curtea Constitutionala a respins, joi, sesizarea USR si PNL privind modificarea Legii referendumului, astfel ca actul normativ va merge la promulgare.
Sesizarea a fost depusa de PNL si USR, dupa ce legea a fost trimisa la reexaminare de catre presedintele Iohannis si a fost adoptata din nou de Parlament.

Potrivit textului legii, “cetatenii sunt chemati sa isi exprime vointa prin vot in cadrul referendumului national cu privire la revizuirea Constitutiei in ultima duminica a perioadei de 30 de zile prevazuta in Constitutie, calculata de la data adoptarii de catre Parlament a proiectului legii constitutionale, Guvernul avand obligatia de a aduce la cunostinta publica, de indata, prin mijloace de comunicare in masa, textul acestuia si data referendumului".

Presedintele Klaus Ioahnnis declara saptamana trecuta ca nu va promulga Legea referendumului in forma in care i-a fost trimisa, avand nemultumiri in legatura cu aceasta. Seful statului a precizat ca va cere si punctul de vedere al Curtii Constitutionale a Romaniei (CCR).

"Asa cum a ajuns acum la mine nu va fi promulgata. Am oarece nemultumiri in privinta ei si voi cere opinia Curtii Constitutionale”, afirma Iohannis.


curtea constitutionala legii referendumului promulgare
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1248 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005645 (s)