News Flash:

Cum vrea China sa cucereasca Europa: Construieste autostrazi si cai ferate, da bani, constructori si chiar forta de munca

16 Iulie 2018
719 Vizualizari | 0 Comentarii
china

Circa 250 de companii chineze si reprezentanti ai 700 de firme europene au luat parte la eveniment, insa acordurile incheiate si declaratiile facute au fost modeste in amploare si continut.

Beijingul nu vrea sa supere pe nimeni din vestul Europei in conditiile in care are nevoie de aliati puternici in razboiul comercial cu SUA, unii dintre acestia fiind Comisia Europeana si Germania. Experti in relatii externe si diplomati europeni au avertizat ca prin investitii si proiecte China isi cumpara si influenta politica in regiune.

Investitiile cumulate ale Chinei in Europa Centrala si de Est (ECE) au ajuns la aproape 10 miliarde de dolari, in timp ce fluxul invers de investitii este de doar 1,4 miliarde de dolari, a spus la Sofia premierul chinez, Li Keqiang.

De asemenea, a explicat oficialul, rezultatele cooperarii pe baza reuniunilor in formatul 16 plus 1 din ultimii sase ani au depasit asteptarile, comertul dintre China si statele ECE crescand de la 40 de miliarde de dolari la 70 de miliarde de dolari, cu un avans mediu de 6,5%. Li Keqiang a sugerat ca mai multe economii din regiune ar trebui sa participe la construirea de parcuri industriale in diferite forme adaptate la nevoile economiei respective. El a invitat institutiile financiare din ECE sa infiinteze subsidiare in China pentru afaceri, scrie presa chineza. Poatenustiai.ro


beijingul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1282 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006165 (s)