News Flash:

Cum vor asiguratorii sa stopeze fraudele cu polite CASCO

14 Aprilie 2014
668 Vizualizari | 0 Comentarii
Companiile de asigurări ar putea avea o bază de date comună pentru verificarea istoricului daunelor autovehiculelor asigurate prin intermediul poliţelor facultative CASCO. 

Și asta în contextul în care valoarea potenţialelor fraude din domeniul auto se ridică la aproximativ 90 milioane de euro. 
 
Proiectul bazei comune de date, aparținând  Asociaţiei Naţională a Asigurătorilor (UNSAR), ar putea fi aprobat până la finele acestui an.

"Prin intermediul unei aplicaţii IT, societăţile vor putea verifica istoricul daunelor autovehiculelor. Baza de date comună va permite asigurătorilor să evite încheierea unei poliţe CASCO în cazul unui autovehicul grav avariat şi pentru care s-a plătit deja o despăgubire, dar se încearcă încheierea unei noi poliţe facultative CASCO", a explicat Mădălin Roşu, responsabil al Secţiunii auto din cadrul UNSAR, citat de mediafax.ro. 

Potrivit reprezentantului UNSAR,  epavele auto reintră în circulaţie prin diverse metode şi ulterior se încearcă asigurarea acestora în scopul obţinerii unor sume necuvenite, respectiv prin înscenarea unei daune totale precum incendiu, furt sau accident. 

Roșu a mai spus că un astfel de sistem ar duce la reducerea despăgubirilor plătite şi, implicit,  la scăderea tarifelor de primă. Yahoo News

casco
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1007 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012812 (s)