News Flash:

Cum vom traversa calea ferata de la Solventul in viitor? Iata propunerile Primariei

22 Ianuarie 2015
1356 Vizualizari | 0 Comentarii
Primarul Timisoarei propunea, la inceputul acestui an, realizarea unei treceri la nivel cu calea ferata de la Solventul, in acest fel aerisindu-se traficul strangulat de la Pasajul Jiul. Practic, este vorba despre o trecere la nivel, cu bariere, care sa permita automobilelor care vin de pe Calea Bogdanestilor sa treaca spre strada Garii, temporar, pana cand se va realiza o subtraversare in zona. Un membru al PNTCD, Marius Popovici propune acolo in zona o supratraversare – un pasaj suprateran.
Marius Popovici, membru PNTCD si inginer de profesie, spune ca acolo ar fi potrivit un pasaj, nicidecum o trecere la nivel cu calea ferata ori un subpasaj.
Primaria a propus aceasta trecere la nivel cu calea ferata ca o masura de urgenta, reprezentantii municipalitati avand in plan o subtraversare in aceasta zona. Conform reprezentantilor primariei, noul pasaj inferior care ar urma sa fie construit in zona Solventul – subtraversare necesara pentru a face legatura intre cartierul Ronat, respectiv Blascovici, si Iosefin - este estimat la 27,8 milioane euro, lucrarile urmand sa fie realizate in 2 ani. Subpasajul ar urma sa asigure legatura intre Calea Bogdanestilor si strada Garii, scrie tion.ro.
Popovici este de parere ca acolo trebuie facuta o traversare supraterana, pasaj care in viitor ar putea prelua un numar extrem de mare de participanti la trafic – traficul din cartierele Ronat, Mehala, Circumvalatiunii, spre zona Garii de Nord. Nici trecerea la nivel cu calea ferata cu bariere nu este usor de realizat, in viziunea lui Popovici, fie ea si o trecere temporara.
„Avand in vedere reglementarile CFR actuale, exista temerea ca nu se va aproba un pasaj la nivel cu bariere automate, intrucat in prezent exista opt linii in zona (patru active si patru de garaj), depasind cu mult numarul de doua linii care sunt admise in mod curent de catre CFR pentru o astfel de trecere. In plus, cel care ar dori sa treaca peste un pasaj la nivel ar tebui sa <<aduca>> cu sine o gramada de timp, intrucat frecventa trenurilor este destul de mare si barierele ar fi o buna parte a zilei inchise”, e de parere Popovici.

primarul timisoarei solventul pasajul jiul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1150 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007921 (s)