News Flash:

Cum vede Tariceanu scandalul din PSD: Ma bucur cand vad ca exista pluralism de opinii

11 Septembrie 2018
1325 Vizualizari | 0 Comentarii
tariceanu 2

Presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a declarat marti, referitor la framantarile din interiorul PSD, ca nu este un lucru pe care sa il deranjeze, ba chiar se bucura cand vede ca exista plurarism de opinii si ca orice partid democratic are si momente in care exista nemultumiri.
„Nu stiu daca este bine sa vorbim de un scandal, poate niste framantari. Cred ca orice partid democratic are si momente in care poate anumite framantari sunt mai vizibile. Acest lucru nu poate sa ne deranjeze, poate doar sa ne bucure ca vedem ca exista pluralism de opinii”, a afirmat presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, la finalul sedintei Biroului permanent al Senatului.

Intrebat daca parteneriatul PSD-ALDE depinde de presedintia lui Liviu Dragnea in fruntea partidului, Tariceanu a raspuns ca "in ciuda tuturor prezicerilor prapastioase", colaborarea dintre PSD si ALDE a supravietuit in bune conditii.

„Dinainte de alegerile din 2016 noi am stabilit o colaborare care sa mearga inclusiv pe ideea unei coalitii care sa sustina un Guvern si dupa cum vedeti in pofida tuturor prezicerilor prapastioase aceasta colaborare a supravietuit in mult mai bune conditii fata de cum probabil v-ati fi asteptat”, a precizat liderul ALDE.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, ca este dispus oricand sa gaseasca solutii pentru a calma situatia generata de conflictul cu Gabriela Firea, spunand ca, in conditiile in care partidul lupta pe toate fronturile, este greu de inteles de ce apar atacuri din formatiune.

"N-am lasat nicodata jos (n.r.: mana pentru o intelegere). (...) Dorinta mea deschisa e pentru dialog si pentru a gasi care sunt acele lucruri care trebuie sa se intample pentru ca supararile sa dispara", a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3, referitor la o posibila impacare cu Gabriela Firea.

Europarlamentarul ALDE, Norica Nicolai, a afirmat, vinerea trecuta, in legatura cu disputele din interiorul PSD, ca isi doreste ca acestea sa nu duca la o incapacitate de functionare a Guvernului, pentru ca oricum Executivul lucreaza sub presiunea unui sef de stat ostil.

"Dati-mi voie sa am o atitudine de rezerva. In primul rand noi suntem in coalitie. Nu este obisnuinta mea sa comentez ce se intampla in celalalt partid. Eu sper ca PSD sa isi mentina capacitatea de guvernare. Tot ce-mi doresc este ca aceste dispute din interior sa nu duca, eu stiu, la o incapacitate de functionare a Guvernului, mai ales ca nu este un Guvern care sa lucreze in liniste oricum. Ai acea ostilitate din partea presedintelui. (...) E foarte important ca Bucurestiul sa se schimbe. Dincolo de aceste dispute, nevoia de schimbare este acuta", a declarat Norica Nicolai, la Antena 3.


psd
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1354 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006638 (s)