News Flash:

Cum va fi VREMEA la sfarsit de saptamana

2 Iunie 2017
995 Vizualizari | 0 Comentarii
vreme calda
Vremea se anunta frumoasa, dar meteorologii avertizeaza ca sunt posibile averse, descarcari electrice, intersificari de scurta durata ale vantului si chiar grindina in unele zone ale tarii.
Daca la a mare cerul va fi predominant senin si cu temperaturi destul de ridicate, la munte sunt asteptate ploi., informeaza ANM.
VINERI
Vremea va fi calda si in general frumoasa in tara. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare in regiunile sud-vestice, sudice si la munte. Mai ales in orele dupa-amiezii, vor fi averse, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului si posibil grindina, local in Banat, Oltenia, la munte si doar izolat in restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor incadra intre 22 de grade pe litoral si 30 de grade in vest si sud-vest, iar cele minime se vor situa intre 8 si 18 grade, mai scazute in depresiuni. 
In Capitala vremea va fi in continuare calda, cu o temperatura maxima de 28...29 de grade. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare spre seara si noaptea, cand vor fi posibile ploi de scurta durata si descarcari electrice. Vantul va sufla slab si moderat. Minima termica va fi in jurul a 16 grade.
La munte vremea va fi calda, dar si usor instabila. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare mai ales dupa-amiaza, cand se vor semnala averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, local in zona Carpatilor Meridionali si pe arii restranse in celelalte masive. Valorile termice vor marca o crestere usoara in masivele vestice, iar in rest nu vor avea variatii fata de intervalul precedent.
Pe litoral la mare se astepta o vreme predominant frumoasa, cu cerul variabil la senin. La inceputul intervalului, vor fi conditii pentru averse slabe si descarcari electrice. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari trecatoare. Temperaturile maxime vor fi de 22 … 23 de grade, iar cele minime de 17 … 18 grade. Temperatura apei marii va avea valori cuprinse intre 18 si 20 de grade.
SAMBATA
Meteorologii anunta ca vremea se va mentine calda, cu temperaturi maxime cuprinse, in general, intre 22 si 30 de grade si minime intre 6 si 18 grade. In sud-vestul si sudul tarii precum si in zona montana, temporar innorarile vor fi accentuate si in special dupa-amiaza si seara vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Punctiform vor fi caderi de grindina si se vor acumula cantitati mai importante de apa. In restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar fenomenele asociate instabilitatii atmosferice se vor semnala doar izolat si la cote mai reduse.
La munte temperatura se va mentine calda, dar va deveni in general instabila. Cerul va fi variabil, insa indeosebi dupa-amiaza si seara, temporar innorarile vor fi accentuate si se vor semnala averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului in zona Carpatilor Meridionali si a Muntilor Bantului si cu totul izolat in restul masivelor montane. In unele zone vor fi caderi de grindina si se vor acumula cantitati de apa mai insemnate.
Pe litoral vremea va fi schimbatoare ca aspect, cu cerul variabil. In cursul dupa-amiezii, vor fi conditii pentru averse si descarcari electrice. Vantul va sufla slab si moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 21 si 24 de grade, iar cele minime vor fi de 16… 18 grade. Dimineata si noaptea, vor fi conditii de ceata. Temperatura apei marii se va mentine intre aceleasi valori de 18...20 de grade.
DUMINICA
Temperaturile vor ramane ridicate, fiind posibile averse in toate zonele tarii, potrivit ANM.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1165 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006185 (s)