News Flash:

Cum va fi vremea in weekend

10 Iulie 2015
1597 Vizualizari | 0 Comentarii
vremea
Vineri temperatura scade si in sud si est, astfel ca, la scara intregii tari, regimul termic va fi apropiat de normal. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 22 de grade in Maramures si 32 de grade in sudul Olteniei. In jumatatea de sud-est a tarii, cerul va avea innorari temporar accentuate si pe arii restranse se vor semnala averse si descarcari electrice. Izolat cantitatile de apa vor depasi 15 l/mp si vor fi conditii de grindina. In restul tarii cerul va fi variabil, iar ploi de scurta durata se vor semnala doar izolat, la munte. Vantul va avea intensificari locale.


In Bucuresti, vremea se va raci accentuat fata de ieri. Dimineata, 20-21 de grade dar maxima va fi semnificativ mai mica, in jurul valorii de 25 de grade. Se vor semnala averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului.


La munte temperatura scade in masivele sudice si estice, astfel ca, in toata zona montana maximele vor fi apropiate de normele climatologice specifice acestei perioade. Vor fi 20 de grade la Predeal, 19 la Sinaia, 18 la Paltinis si Stana de Vale, 16 la Semenic si 13 pe Vf. Toaca din Ceahlau. In Carpatii de Curburã si estul Carpatilor Meridionali, mai ales in timpul zilei, cerul va avea innorari temporar accentuate si local se vor semnala averse si descarcari electrice. Izolat cantitatile de apa pot depasi 15 l/mp si vor fi conditii de grindina. In restul zonelor montane cerul va fi variabil, iar ploi de scurta durata se vor semnala doar izolat. In weekend insa vremea va fi frumoasa in toata zona montana. Numai izolat mai pot fi ploi slabe, de scurta durata in Carpatii Occidentali si nordul Carpatilor Orientali, cel mai probabil duminica dupa amiaza. Temperatura incepe sa creasca, usor. 


La mare vremea se va racori si va fi in general instabila. Cerul va fi temporar noros ziua, cand vor fi averse si descarcari electrice. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari temporare ziua. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 25 si 27 de grade, iar temperatura apei marii va fi cuprinsa intre 23 si 25 de grade. In weekend vremea se indreapta. Cerul va fi mai mult senin iar temperatura se va incadra intre 25 si 27 de grade. Temperatura apei marii va fi intre 22 si 24 de grade. Vantul mai are unele intensificari sambata dar duminica va fi in general slab.


Vreme frumoasa in regiunile de dincolo de Carpati, cu valori termice agreabile la amiaza, de la 24 de grade la Miercurea Ciuc pana la 28 de grade la Timisoara, Deva si Alba iulia.


In sud, vremea se racoreste fata de ieri. Tot maxime de vara, de la 25 de grade dar numai pana la 31 de grade la Drobeta Turnu Severin, Targu Jiu si Craiova, poate si 32 izolat tot aici in Oltenia. Pe arii restranse cad averse asociate cu descarcari electrice, in special in Muntenia. Sunt conditii de grindina si cantitati de apa peste 15 l/mp.


In Dobrogea, vreme in general instabila si in racire. Maximele pornesc de la 25-26 de grade pe litoral dar nu mai trec de 30 de grade nici in partea continentala a regiunii, la Tulcea de exemplu.


In Moldova, deasemenea scade temperatura, vor fi 24 de grade la amiaza la Suceava, 27 in Bacau si 28 la Iasi si Vaslui. Nori si ploi de scurta durata, in partea de sud a regiunii. Vintul va avea intensificari locale, ca dealtfel in toate regiunile tarii.


Sambata vremea va fi frumoasa cu cerul mai mult senin. Vantul va mai avea unele intensificari in nord-estul si in sud-vestul tarii, precum si la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 22 de grade la Miercurea Ciuc si Suceava si 30 de grade la Drobeta Turnu Severin, Craiova si Giurgiu, poate si 31 de grade in sudul Olteniei.


In capitala, vremea va fi frumoasa. Dimineata 15-16 grade, maxima este insa in crestere, 28-29 de grade.


Duminica vremea se va mentine predominant frumoasa si se va incalzi usor in cea mai mare parte a tarii. Temperaturile maxime trec de 25 de grade in aproape toata tara si ajung la 32 de grade la Drobeta Turnu Severin. Cerul va fi variabil mai mult senin, cu unele innorari la munte unde izolat vor fi ploi slabe, de scurta durata.


In Bucuresti, tot o vreme frumoasa. Dimineata, 15-16 grade, ceva mai putin, spre 13 grade, in zona preoreseneasca iar la amiaza, in jurul valorii de 29 de grade.

bucuresti munte mare sud dobrogea moldova sambata duminica
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1212 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006806 (s)