News Flash:

Cum va fi vremea in aceasta iarna

15 Octombrie 2015
1202 Vizualizari | 0 Comentarii
ninsoare aprilie
Chiar daca inceputul lui noiembrie vine cu o toamna blanda, cu zile in care vor fi temperaturi usor peste medie, primii fulgi de zapada incep sa apara spre sfarsitul lunii, la munte. Cu toate acestea, specialistii prognozeaza ninsori putine in decembrie, sub normalul perioadei. Ianuarie vine insa in forta cu ger de crapa pietrele.
Estimarea pentru luna noiembrie, realizata de specialistii francezi de la Meteo Consult, citati de Romania TV, arata ca pentru tara noastra o buna parte din noiembrie se va situa intr-un regim termic mediu apropiat de cel normal. Nu vom scapa de invaziile de aer polar ce vor aduce regimul termic din estul si sud-estul tarii la valori mai mici decat cele obisnuite in mod normal. Cantitatile lunare de precipitatii se vor situa in limite apropiate de mediile climatologice in majoritatea regiunilor, exceptand centrul si local nordul si estul tarii, unde vor fi posibile cantitati medii peste norme.  
Aerul polar loveste frecvent In lunile de iarna calendaristica, dupa estimarile celor de la Meteo Consult, va fi o iarna autentica, grea, noteaza Romania TV. In decembrie, gerul se instaleaza confortabil. Aerul polar va lovi frecvent Europa de Est, de sud-est, ceea ce inseamna temperaturi sub cele normale. Meteorologii vorbesc de episoade de ger in estul Transilvaniei, nordul Moldovei, temperaturile inregistrate fiind chiar si sub minus 20 de grade Celsius. Luna ianuarie nu se dezminte, vom avea parte de zile foarte geroase in aproape toata tara. Mai mult, vor fi precipitatii mai insemnate decat este normal, mai ales in regiunile vestice, sudice, sud-vestice ale tarii. Tot atunci vom avea parte si de episoade de viscol.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1263 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005779 (s)