News Flash:

Cum va fi sarbatorita Ziua Nationala a Romaniei la Timisoara. Programul complet al manifestarilor de 1 Decembrie

1 Decembrie 2015
1271 Vizualizari | 0 Comentarii
parada dec
In Parcul Central sunt programate exercitii cu arma, cu muzica de fanfara in fundal, precum si demonstratii de tehnici de supravietuire. Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Banat ii asteapta pe timisoreni cu un cort special, in care va avea loc o expozitie de tehnica de interventie.
Programul de 1 Decembrie incepe la ora 10, cu un ceremonial militar – religios, cu depuneri de coroane, jerbe si buchete de flori, urmat, la ora 10.50, de un exercitiu demonstrativ de manuire a armamentului, pe muzica de fanfara, pus la cale de militarii din Batalionul 32 Infanterie „Mircea”. Reprezentantii Centrului de Cultura si Arta al judetului au pregatit un moment artistic la Monumentul Ostasului Roman, iar autoritatile locale vor face mai multe exercitii demonstrative, incepand cu ora 11.
In paralel, tot in Parcul Central, intre orele 10 si 13, va avea loc o expozitie de tehnica usoara, echipament specific si armament portativ, mini poligon de cercetare “trai in conditii de izolare”, la care vor participa politisti, jandarmi, pompieri si reprezentantii Penitenciarului „Timisoara”.
Spre deosebire de alti ani, autoritatile judetene au decis sa nu mai organizeze parada militara, motivand ca vor sa respecte amintirea victimelor din Clubul Colectiv din Bucuresti.
Primaria Timisoara nu a renuntat la concertele dedicate Zilei Nationale. Altfel, pe scena din Piata Operei vor avea loc mai multe spectacole. Distractia incepe cu Timisoara Big Band, de la ora 17. Jumatate de ora mai tarziu va fi aprins iluminatul festiv de sarbatori si va fi deschisa, oficial, cea de-a noua editie a Targului de Craciun. Urmeaza Hora Unirii, la ora 18, dar si un spectacol folcloric pus la cale de Ansamblul „Timisul”, alaturi de solistii Petrica Moise, Carmen Popovici Dumbrava, Dumitru Stoicanescu si Andreea Aleusan. Dupa ora 19 incep concertele: Cover Up, What’s UP si Andra – de la 21, manifestarile fiind incheiate cu un foc de artificii.
Intre timp, de la ora 18, este programata traditionala retragere cu torte, pe traseul Catedrala Mitropolitana – Primaria Timisoara – Arhiepiscopia Timisoarei – Palatul Administrativ – Piata Libertatii – str. Alba Iulia –Piata Victoriei – str. Marasesti – sediul Brigazii 18 Infanterie „Banat”.
De asemenea, Ansamblul de Cantece si Dansuri „Ghiocelul” din Giroc va prezenta un spectacol folcloric, pe scena Salii Capitol a Filarmonicii Banatul, incepand cu ora 18.
In judet vor fi organizate evenimente cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei si in Lugoj, Sannicolau Mare, Gataia, Ciacova, Deta, Faget, Jimbolia, Recas, Banloc, Birda, Carpinis, Comlosu Mare, Dumbravita, Fibis, Gavojdia, Ghilad, Giera, Margina, Mosnita Noua, Padureni, Peciu Nou, Periam si Valcani.
Repetitiile au avut loc deja, pentru ca totul sa iasa perfect. Important este ca si vremea sa tina cu organizatorii, pentru ca timisorenii sa iasa in numar cat mai mare in strada.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1258 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005322 (s)