News Flash:

Cum trebuie tinuta dieta fara zahar

10 Iulie 2018
987 Vizualizari | 0 Comentarii
dieta

Cu totii ne dorim sa aratam mult mai tineri decat suntem, sa ne simtim plini de vitalitate si sa evitam acei factori care perturba echilibrul nostru cotidian, fie el fizic sau psihic. Deja cunoscuta zicala "minte sanatoasa in trup sanatos", aceasta ar trebui sa ne serveasca drept ghid pentru protejarea organismului prin metode ce pot fi la indemana oricui. Printre acestea se numara diminuarea cantitatii sau chiar eliminarea zaharului din alimentatie.

A spus cineva "zahar"?
Da, este chiar acel "drog" a carui actiune asupra noastra a fost indelung studiata si blamata, cu precadere in ultimii ani. Zaharul, dupa cum se stie, provine din sfecla/trestie de zahar si contine un procent foarte mare de zaharoza. Aceasta din urma are un aspect solid, alb-cristalin si nuanteaza gustul dulce care ne conduce, de cele mai multe ori, la dependenta. Dincolo de savoarea data mancarurilor si bauturilor, zaharul este si un apreciat conservant. Se transforma rapid in glucoza care, procesata de celulele corpului, ne mentine un nivel ridicat de energie.
Zaharul brut (continand si alte substante naturale din planta de extractie) este si hranitor, in timp ce varianta rafinata a acestuia este asociata cu aportul energetic bazat pe calorii, fara nutrienti esentiali.
OMS (Organizatia Mondiala a Sanatatii) recomanda un consum de zahar rafinat ce nu ar trebui sa depaseasca 25g/zi. De ce? Diabetul, bolile cardiace, dementa, depresia, infertilitatea si cancerul mamar sunt doar cateva dintre afectiunile asociate cu acesta.

Diabetul poate fi invins cu aceasta dieta

10 zile de sanatate
Fiecare zi din viata noastra poate fi un pas catre reducerea drastica a riscurilor generate de consumul "toxinei" albe, care nu face decat sa ne ameninte bunastarea.

Este capabil corpul nostru sa reziste si fara zahar? Nu pare deloc simplu pentru un consumator fidel, insa raspunsul este "da!". O dieta de 10 zile este doar inceputul care va reinstala armonia in trupul si mintea celor care vor avea curajul s-o urmeze pana la capat.
In continuare, va prezentam cateva sugestii care nu ar trebui neglijate si cu ajutorul carora veti reusi sa obtineti rezultatele optime la incheierea acestei perioade.

Pentru inceput, incetati consumul oricaror tipuri de zahar si indulcitori artificiali, care incetinesc metabolismul si favorizeaza depunerile semnificative de grasime. In plus, evitati grasimile hidrogenate, alimentele ambalate (sub orice forma) si alegeti produsele proaspete si intregi.

Nu cautati caloriile sub forma de bauturi. Se pare ca zaharul "lichid" este mai nociv decat cel regasit in alimentele solide si se depoziteaza mult mai rapid la nivelul ficatului. Mai departe, se transforma in strat adipos abdominal, pe care nimeni nu il doreste ca "accesoriu" pe propriul corp.

Nefiind atinsa senzatia de satietate, veti manca zilnic din ce in ce mai mult iar corpul va cere cantitati din ce in ce mai mari de zahar si carbohidrati. Bauturile racoritoare, sucurile, ceaiul si cafeaua indulcite reprezinta cea mai importanta sursa de calorii zilnice. Conform studiilor, un pahar cu suc va creste cu 60% riscul de obezitate la copii si cu 80% riscul instalarii diabetului de tip II la femei.

Concentrati-va atentia asupra cresterii consumului zilnic de proteine, la fiecare masa, in special cand serviti micul-dejun. Numai asa veti reechilibra nivelul zaharului din sange si insulina iar apetitul va scadea. De la nicio masa nu ar fi indicat sa lipseasca semintele, nucile, pestele, ouale, carnea de pui sau de alte animale ierbivore.

Optati pentru carbohidratii benefici, in cantitate necontrolata. Cea mai potrivita sursa sunt legumele cu un continut scazut in amidon precum verdeturi, brocolli, sparanghel, mazare verde, ceapa, dovlecei zucchini, rosii, ardei etc. Evitati orice preparat pe baza de cereale, cartofi si fasole, fapt ce va favoriza scaderea in greutate si va induce un tonus de invidiat.

Nu grasimea este cea care ingrasa, ci zaharul. Grasimea este absolut necesara pentru un nivel stabil al zaharului in sange si pentru alimentarea celulelor. Straduiti-va sa consumati grasimi bune la fiecare masa, cu ajutorul semintelor, nucilor, fructului de avocado, untului de cocos, uleiului de masline si acizilor omega 3 din carnea de peste.
Foarte important: pregatiti-va si pentru situatii critice! Pe baza scenariului in care ati ajunge intr-un loc fara acces la magazine, sa aveti intotdeauna in bagaj un pachet cu surse de proteine, grasimi si alte gustari nutritive.

Recomandam ca in situatiile stresante sa practicati exercitii de respiratie profunda, acestea avand rolul de a stimula metabolismul sa treaca de la faza "depozitare grasimi" la cea de "ardere grasimi". Ca o urmare naturala, se va reduce si nivelul de stres.

Dieta cu suc de lamaie te scapa de 4 kg in 10 zile

Cercetarile releva ca inflamatiile din corpul nostru atrag dupa sine modificarea nivelului zaharului in sange, rezistenta la insulina si diabetul de tip II. Cu exceptia zaharului, cele mai frecvente alimente ce au o actiune inflamatoare sunt lactatele si produsele cu un continut bogat in gluten. Acesetea provoaca, de multe ori, reactii alergice. Renuntarea la gluten, precum si la produse lactate, va reduce apetitul in cateva zile iar energia voasta va atinge cote maxime.

Nu in ultimul rand, perioadele insuficiente de somn afecteaza hormonii apetitului, crescand nevoia de zahar si carbohidrati. Hormonii care inhiba apetitul sunt puternic influentati de reducerea orelor de somn chiar si cu 2 din 8h/noapte. In lipsa somnului, va este necesara din ce in ce mai multa energie pe care o puteti stimula doar prin surse de zahar cu absorbtie rapida. Daca alegeti sa va odihniti, veti constata ca apetitul si greutatea ajung sa scada considerabil.

Ce ar fi util de retinut in urma acestor recomandari? Cu siguranta, faptul ca pentru a arata si a ne simti sanatosi nu este obligatoriu sa reducem semnificativ cantitatea de alimente. Alternativa la un astfel de regim poate fi chiar dieta de 10 zile fara zahar, nimic mai simplu si mai benefic. Se evidentiaza, inca o data, ca impactul cel mai puternic il are calitatea alimentatiei si nu cantitatea.

Tot ce va dorim este sa gasiti determinarea necesara pentru a valorifica aceste informatii in mod practic si a atinge echilibrul la care poate nici macar nu va asteptati. Cum? Fara zahar!


metabolismul bauturi
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1151 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006207 (s)