News Flash:

Cum trebuie consumat usturoiul pentru a beneficia la maximum de calitatile terapeutice

22 Februarie 2016
1367 Vizualizari | 0 Comentarii
usturoi gol
Usturoiul are actiunea unui antibiotic cu spectru larg, dar si efecte pozitive asupra intregului sistem imunitar. Foarte multe suplimente nutritive pe baza de plante contin usturoi, alaturi de plante bine cunoscute pentru actiunea lor imunostimulatoare, precum echinaceea

Usturoiul contine doua componente principale, care au importanta terapeutica:alicina si compusi bio-activi care contin sulf. Alicina este compusul cu cele mai importante efecte asupra sanatatii. Aceasta substanta se produce in momentul in care catelul de usturoi este taiat sau zdrobit. Cu cat este tocat mai marunt, cu atat se produce mai multa alicina, deci si efectul terapeutic va fi mai puternic. 

Usturoiul ajuta in tratamentul racelii si al gripei insa are si efecte excelente folosit in scop preventiv. 

Foarte important de stiut este ca alicina din usturoi dispara la foarte scurt timp dupa ce este produsa, iar prin fierbere isi pierde efectul terapeutic. Pentru a beneficia de usturoi din punct de vedere terapeutic este recomandata consumarea lui in stare proaspata sau adaugat in mancare la sfarsit, fara a-l gati.

usturoiul suplimente nutritive echinaceea alicina
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.3009 (s) | 32 queries | Mysql time :0.170781 (s)