News Flash:

Cum tratam candidoza

5 August 2018
891 Vizualizari | 0 Comentarii
candida mare

Candida este o bacterie prezenta în mod normal în gat, gura sau zonele genito-urinare si în intestine (în special Candida albicans). Candida Albicans poate suferi o mutatie, ajungand de la o simpla bacterie inofensiva, la o ciuperca ce se împrastie în tot corpul.

Tratamentul pentru candida difera în functie de localizarea infectiei, boala care a provocat candidoza, eficienta sistemului imunitar sau rezistenta speciilor de candida la anumite medicamente antifungice pentru candida.

Cauzele candidozei
Din cauza administrarii prelungite de antibiotice, candida se dezvolta în mod excesiv în tractul gastrointestinal. Aceasta situatie apare de fiecare data cand se utilizeaza antibiotice o perioada îndelungata de timp. Astfel, este foarte important ca alaturi de antibiotice sa se administreze si un supliment cu acidofilus, pentru a creste probabilitatile ca bacteriile sanatoase sa ramana în corp si sa împiedice suprainfectia fungica.

Iata cum sa scapati de candidoza bucala!

O alta cauza a aparitiei candidei este dieta bogata în zahar rafinat.

Daca suspectam candidoza este recomandat sa limitam chiar si consumul alimentelor sanatoase, cum ar fi fructele, care cresc riscul dezvoltarii candidei.

Simptomele candidei
Candida se poate dezvolta în mai multe zone ale corpului si în momentul în care începe sa se multiplice exceviv, netratata poate provoca multe neplaceri deoarece poate afecta organele vitale, infiltrandu-se în fluxul sanguin.

Unele dintre cele mai neplacute simptome ale candidozei sunt:
dureri de cap/migrene
probleme gastrointestinale, cum ar fi refluxul acid, indigestia si balonarea
nivelul ridicat de oboseala
mancarimea rectala si vaginala
diaree sau constipatie
durere cronica

modificarea starii de spirit, cum ar fi depresia, anxietatea si iritabilitatea
acneea si eczemele

Tratament candida
Tratamentul pentru candida poate fi un tratament medicamentos sau un tratament naturist pentru candida. Cele mai folosite tratamente sunt cremele care se aplica direct pe zona afectata.

În cazul în care crema nu are efect asupra candidei, sau candidoza este prezenta si în alte zone ale corpului decat extern, se folosesc medicamenteld orale.

Tratament candidoza cronica
Modificarile din dieta pot ajuta la controlul multiplicarii candidei în organism. Aportul de zaharuri rafinate si carbohidrati care permit candidozei sa creasca în intestin, ar trebui reduse la minim. Dieta poate include faina alba si sucurile de fructe. Alimentele cum ar fi branza si painea pot contine fungi si mucegaiuri. Îndepartarea acestora din dieta poate ajuta la diminuarea reactiilor de sensibilitate la fungi.

Cum sa ne ferim de candidoza si cum tratam aceasta infectie

Medicamentele antifungice pot fi eficiente în tratarea candidozei cronice. Acestea pot fi sub forma solutiilor orale pentru clatire, tablete, ovule si creme vaginale. Medicamentele pentru candida vaginala care pot fi achizitionate fara prescriptie medicala includ miconazolul, clotrimazolul si ticonazolul. Exista si creme care combina medicamente antifungice cu corticosteroizi, pentru tratarea oricarei mancarimi sau inflamatii.

Probioticele sunt bacterii sanatoase care pot ajuta la prevenirea multiplicarii fungilor si echilibreaza bacteriile din intestin si mucusul membranelor. Produsele cu lactobacili acidofilus sunt un exemplu de probiotice eficiente pentru tratarea candidei.

Vitamina C, vitamina E, complexul vitaminic B si acidul folic ajuta la consolidarea sistemului imunitar si sustin organismul în lupta împotriva infectiilor fungice cronice. Episoadele recurente de candida apar deseori la persoanele care au deficit de calciu. Ca atare, utilizarea de suplimente de calciu poate ajuta la reducerea riscului de candidoza.


tratament candida medicamentele antifungice
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1235 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004661 (s)