News Flash:

Cum te ajuta frunzele de nuc sa slabesti

15 Decembrie 2017
1035 Vizualizari | 0 Comentarii
frunzede nuc

Stiai ca funzele de nuc te pot ajuta sa scapi de kilogramele nedorite? Iata ce trebuie sa faci pentru a ajunge la greutatea ideala.

Este indicat ca frunzele de nuc sa se recolteze in perioada iunie – august. In aceasta perioada contin cele mai multe substante active. Pentru ca nucii sa nu aiba de suferit, nu este indicat sa se recolteze mai mult de 2 sau 3 kg de frunze proaspete.
Dupa ce au fost recoltate, frunzele trebuie sa fie puse la uscat. Se Vor lasa la uscat in straturi subtiri. Este ideal sa fie lasate in locuri aerisite, in care sa fie ferite de soare. Dupa uscare, acestea nu se vor marunti. Se vor tine in cutii de carton, in pungi din hartie sau in saci de rafie.

Frunzele de nuc sunt o sursa importanta de acid clorogenic. Acesta este indicat in cazul curelor de slabire. Asta pentru ca are rolul de a diminua absortia zaharurilor in sange. Astfel, corpul va folosi resursele pe care le-a acumulat. In acest mod se va accentua procesul de ardere a grasimilor.
Daca vrei sa slabesti, atunci trebuie sa stii ca tinctura sau infuzia din frunze de nuc te-ar putea ajuta in acest sens.

Cum te ajuta frunzele de nuc sa slabesti
Pentru infuzie ai nevoie de o lingurita de frunze de nuc, uscate si usor maruntite. Peste ele se va pune apa clocotita (250 de ml). Acopera totul si asteapta o jumatate de ora. Dupa aceea poti strecura amestecul. Poti pune si putina miere. Se va bea o cana de ceai in fiecare zi, pentru 15 zile.

Pentru a obtine tinctura trebuie sa pui la macerat 2 linguri de frunze de nuc, uscate si maruntite, in 100 de ml de alcool sanitar. Sau poti folosi alte produse distilate pe care le-ai obtinut acasa. Se lasa la macerat timp de 10 zile. Este importat ca amestecul sa se agite de 3 sau 4 ori pe zi. La final, totul se strecoara cu ajutorul unui tifon. Apoi se pune la rigider rezultatul obtinut, pentru a se decanta. Se asteapta 6 zile. Partea limpede se va pune intr-un recipient. Tinctura se pastreaza in recipiente care au dop-pipeta. Este valabila doi ani de la data prepararii. Timp de 15 zile pe luna se va consuma o data pe zi o jumatate de lingurita de tinctura de frunze de nuc, diluata in apa.
Atentie! Aceste preparate se vor administra cu prudenta in cazul persoanelor care sufera de hipotiroidie, gastrita sau colon iritabil. De asemenea, persoanele care sufera de diabet trebuie sa verifice constant nivelul glicemiei atunci cand consuma astfel de preparate.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1226 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005834 (s)