News Flash:

Cum stii ca ai mancat prea multe proteine

4 Octombrie 2017
1099 Vizualizari | 0 Comentarii
proteine 1
Asa cum stim cu totii, proteinele sunt esentiale pentru sanatate, ele ne furnizeaza energie si ne ajuta sa avem o senzatie de satietatepentru mult timp dupa masa. De asemenea, ajuta in pastrarea unei greutati normale. Cu toate astea, o dieta care contine prea multe proteine, nu este deloc benefica si ne poate aduce tot felul de probleme. 

Ce inseamna prea mult? 
Cantitatea recomandata de proteine este de 46 de grame pentru femei si 56 de grame pentru barbati. Persoanele care fac mult sport, femeile insarcinate sau care alapteaza, ar trebui sa consume cu 25% mai multe proteine. Cand se ajunge la peste 100 de grame de proteine pe zi, atunci se poate spune ca este prea mult.

Care sunt cele mai comune semne ca meniul tau contine prea multe proteine?


1. Constipatia 
Proteinele de origine animala in exces afecteaza digestia si duc la instalarea constipatiei. Cand mesele tale contin prea multa carne si prea putine legume, atunci tranzitul intestinal este incetinit. Medicii avertizeaza asupra faptului ca prea multa carne afecteaza sanatatea colonului.

2. Ingrasarea nejustificata 
Desi in multe cure de slabire sunt recomandate alimentele bogate in proteine, consumate in exces acestea ajung sa favorizeze ingrasarea si incetinirea metabolismului. Alimentele bogate in proteine contin multe calorii si trebuie sa faca parte din meniul zilnic intr-o proportie de doar 30 - 35%.

3. Problemele cu rinichii 
Proteinele sunt filtrate de corp si prin intermediul rinichilor, iar cand acestea sunt in exces, rinichii sunt fortati sa lucreze mai mult decat trebuie. Acest lucru favorizeaza aparitia pietrelor la rinichi, dar si alte probleme renale. Daca totusi ai o dieta prea bogata in proteine, ai grija sa bei multa apa.

4. Deficientele nutritionale 
Prea multe proteine inseamna ca defavorizezi alte grupe alimentare, ceea ce inseamna ca nu primesti nutrientii de care ai nevoie.

5. Colesterolul crescut 
Alimentatia in care predomina prea multa carne si prea multe produse lactate bogate in grasimi favorizeaza cresterea colesterolului si, implicit, afecteaza sanatatea inimii. 

6. Halena 
Mirosul neplacut al respiratiei poate fi si un semn ca dieta ta contine prea multe proteine de origine animala. Pentru a avea o dieta sanatoasa este important sa consumi si alimente vegetale care contin proteine. Alimente vegetale care contin proteine sunt fasolea, lintea, nautul, quinoa, semintele de canepa decorticata, ciupercile, nucile.


proteinele sanatate satietate greutati normale
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1201 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006379 (s)