News Flash:

Cum se prepara corect OUL FIERT

22 Mai 2014
1892 Vizualizari | 0 Comentarii
Descopera secretul pentru obtinrerea unor oua fierte exact asa cum iti place sa le savurezi!
Cat timp se fierb ouale?
In functie de consistenta pe care o doresti, este important sa stii inainte cat timp se fierb ouale. Daca doresti oua tari fierte, care sunt usor de curatat de coaja, asigura-te ca sunt vechi de cateva zile. Pentru a gati oua tari, nu folosi oua proaspete pentru ca vor fi dificil de curatat. Daca ai fiert cateva oua tari si sunt greu de curatat, mentine-le la frigider timp de o zi - vor deveni mai usor de curatat dupa aceea. In cazul in care vrei sa fierbi oua tari, insa acestea sunt proaspete, o solutie este sa le fierbi la abur. 20 de minute sunt suficiente la abur pentru a le coji usor.
Timp de pregatire: 12 minute.
Mod de preparare
1. Aranjeaza ouale intru-un singur strat intr-o cratita. Asigura-te ca ouale sunt acoperite de un strat de apa de cel putin 3-5 cm. Vei evita spargerea oualor daca le pui direct in apa rece si le aduci incet spre fierbere. De asemenea, daca adaugi o lingura de otet de mere, vei preveni revarsarea albusului in exterior in cazul oualor care se sparg.
Adaugarea unei jumatati de lingura de sare ajuta atat la prevenirea spargerii cojii in timpul fierberii cat si la o curatare mai usoara. Pune cratita pe foc tare pana cand apa incepe sa fiarba. Cand apa incepe sa fiarba, ia cratita de pe foc pentru cateva momente.
2. Redu focul la mic si pune cratita inapoi pe foc. Lasa ouale sa clocoteasca timp de un minut. In cazul in care folosesti o plita electrica, in momentul in care observi ca fierb ouale, poti inchide. Este destula caldura reziduala pentru a mentine clocotul timp de un minut.
3. Dupa un minut, ia cratita de pe foc, acopera cu un capac si las-o in repaos timp de 12 minute. In cazul in care fierbi multe oua, dupa 10 minute poti verifica daca sunt gata prin incercarea unui ou. Scoate-l din cratita cu ajutorul unei linguri si pune oul sub jet de apa rece. Cojeste oul in momentul in care s-a racit destul si apoi taie-l in jumatate. Daca nu sunt fierte destul, mai lasa-le inca doua minute la foc mic.
4. Scoate ouale din cratita cu o lingura si aseaza-le intr-un bol cu apa si gheata (in cazul in care fierbi mai multe oua). Alta metoda este sa mentii cratita sub jet de apa rece timp de 5-10 minute, in functie de cate oua ai fiert si de marimea cratitei. Odata racite, scoate-le din apa si usuca-le cu un prosop curat. Depoziteaza ouale intr-un vas ermetic in frigider (ouale pot imprima un miros neplacut frigiderului si alimentelor). Ouale ar trebui consumate in termen de 5 zile de la fierbere. (ecuisine.ro)
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1214 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007090 (s)