Mujdeiul este un sos traditional romanesc, folosit cu placere la peste, mamaliga, friptura si sarmale. Varianta romaneasca a mujdeiului are corespondenti asemanatori la alte popoare, precum cele arabesti, dar si in Europa. Afla cum sa faci cel mai bun mujdei pentru mancarea ta.
Alte exemple de combinatii sunt: usturoi, sare de mare, ulei de masline, zeama de lamaie ; usturoi, sare, apa; usturoi, sare, ulei, smantana; usturoi, sare, ulei, maioneza; usturoi, sare, ulei, smantana, otet, marar, usturoi, smantana, leustean etc.
Alte tipuri de mujdei
Aioli este un sos provensal de usturoi, realizat din usturoi, ulei de masline si oua. Galbenusurile de ou sunt folosite pentru emulsia de ou si ulei. In afara de oua sau maioneza, se mai foloseste mustarul pentru acest tip de sos. Astfel, se amesteca galbenusurile de ou, usturoiul si mustarul de Dijon, apoi se adauga treptat uleiul si sucul de lamaie. Sosul se serveste cu fructe de mare, la peste sau supa de peste, pe crutoane, la cartofi fierti etc.
Toum este un sos de usturoi specific unor tari precum Libanul si Egiptul. Pe langa usturoi, sosul Toum contine sare, ulei de masline sau ulei vegetal si suc de lamaie. Sosul este folosit la sandwichuri, pe cartofi prajiti sau ca umplutura pentru pui. De asemenea, poate fi folosit la hummus si la painea libaneza. O posibila reteta pentru Toum include catei de usturoi, ulei de floarea soarelui, lamaie, ou, sare si apa rece.
Foloseste partea plata a unui cutit pentru a zdrobi usturoiul dupa metoda traditionala sau cumpara un mojar pentru a-l toca bine si pentru a putea sa freci mujdeiul obtinut, scrie acasa.ro. O alta metoda de preparare este cu un blender.
Asigura-te ca usturoiul a fost tocat bine si ca nu ai folosit o cantitate mai mare decat este cazul. Aroma sa fiind foarte puternica, este important ca ingredientele din reteta sa fie folosite in mod echilibrat. Fa mujdeiul in ultimul moment, pentru a-l servi proaspat. Poti curata de dinainte cateii de usturoi si aduna restul ingredientelor, pentru a economisi timp.
© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1138 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005274 (s)
Comentarii (0)