News Flash:

Cum se inmultesc butasii de trandafiri in hartie de ziar - Metoda Buritto

20 Octombrie 2017
1155 Vizualizari | 0 Comentarii
butasi de trandafiri
Daca iti plac florile si iti place sa gradinaresti, atunci cea mai mare satisfactie o ai atunci cand reusesti sa dai viata unei plante si sa te bucuri de ea si de florile ei multi ani inainte.
Trandafirii sunt nelipsiti din gradini, motiv pentru care va prezentam azi inca o metoda simpla de inmultire.
Una dintre cele mai simple si eficiente metode de inmultire a butasilor de trandafiri este cea cu ajutorul hartiei de ziar. Aveti nevoie doar de butasi de trandafiri, ziare, apa si pungi de plastic.
Alegeti butasi medii, mai subtiri decat un creion normal, lungi de 15-20 de centimetri, sanatosi si fara urme de boala. Taiati butasii in partea de jos sub un mugure, iar in partea de sus intre 2 muguri de crestere.

Dupa ce ati selectat butasii, ii strangeti manunchi si ii inveliti in hartie de ziar, dupa care inmuiati putin in apa. Atentie, sa nu fie nici prea ud incat sa favorizeze mucegairea, nici prea uscat. Sau, mai simplu, puteti umezi o carpa in care inveliti pachetul pentru a mentine mai bine umiditatea.

Asezati pachetul intr-o punga de plastic si il depozitati la intuneric vreme de doua saptamani. Temperatura ideala este de 13-16 grade Celsius.
Butasii trebuie aerisiti la doua saptamani ca sa nu prinda mucegai, iar butasii care nu arata bine trebuie aruncati.
copera cu o sticla de plastic in perioadele reci. Butasii de trandafiri se planteaza, de regula, cu un ochi deasupra solului iar restul in pamant.



butasi medii mucegai
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1222 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007520 (s)