News Flash:

Cum se ingrijeste Floarea Paianjen - Cleome

23 Mai 2018
930 Vizualizari | 0 Comentarii
cleome

Cu florile ei complicate, mari si spectaculoase, Cleome este o planta care impresioneaza si atrage tot mai multi adepti. Vine tocmai din America si este un decor excelent mai ales pentru gradinile generoase si parcuri. In gradini efectul ei sporeste daca e plantata in grup, in culori diferite.

Infloreste mult, din iulie pana in septembrie-octombrie, in alb, crem, roz si violet. Florile sunt grupate in inflorescente si au stamine lungi ce pornesc din centru, ceea ce i-a adus denumirea populara de Floarea paianjen.

Cleome este o planta anuala cu crestere rapida. Nu este pretentioasa si se adapteaza conditiilor care ii sunt oferite. Plantati Cleome in locuri insorite, fiind o planta care iubeste lumina, soarele si caldura.


Solul de gradina este potrivit daca este bine afanat, bogat in humus, drenat si nu lasa apa sa balteasca. Nu trebuie udata foarte des. Rezista la seceta, dar nu pentru perioade lungi. Cel mai bine este daca pastrati substratul relativ umed. In acest fel si inflorirea va fi mai abundenta iar culorile mai vii.

Cleome se inmulteste prin seminte, inchise in pastai care se formeaza dupa ce florile se ofilesc. Se intampla adesea ca pe o planta sa fie in acelasi timp si flori si pastai si boboci. Se autoinsamanteaza usor, semintele cazute pe sol vor da nastere altor plante in anul urmator. Daca nu vreti ca in anul urmator sa aveti Cleome in acel loc din gradina e suficient sa rupeti pastaile inainte de a se deschide si sa semanati semintele tot in gradina, acolo unde vreti sa le relocati.

Inmultirea in spatii protejate este greoaie pentru ca planta suporta cu greu sa fie transplantata, iar temperatura de care are nevoie pentru germinare trebuie sa oscileze mereu.

preluat de pe ingrijirea florilor


florile cleome
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1140 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005714 (s)