News Flash:

Cum se aplica corect tampoanele intravaginale

8 Noiembrie 2015
1266 Vizualizari | 0 Comentarii
tampon iaurt
Se folosesc numai pentru a colecta sangele menstrual. In perioadele intermenstruale sunt indicate tampoanele protege-slip, bineinteles daca simti ca ai nevoie de ele. 


Tampoanele intravaginale au forma cilindrica, lunguiatza si au un fir de atza atasat la un capat. 


Ele se gasesc pe marimi. Mici, mijlocii si mari. Acestea au si capacitate variabila de a absorbi sangele, fapt specificat pe ambalajul in care se comercializeaza. 


In principiu, cele mici pot fi folosite si de catre virgine. Dar daca esti virgina si incerci sa introduci un tampon intravaginal si acest lucru iti provoaca durere, e bine sa nu insisti. Inseamna ca himenul tau este mai mic si s-ar putea sa-l rupi. Intr-adevar, folosirea tampoanelor intravaginale pot rupe himenul la virgine.


Cum se aplica tampoanele intravaginale?


Pe scurt, mainile trebuie sa fie curate si cel mai bine este ca zona genitala sa fie spalata de doua ori pe zi cu apa si un sapun usor. Se indeparteaza labiile mici dezvaluind orificiul vaginal. Cu degetul aratator de la cealalta mana se introduce tamponul in vagin cu varful, apasand pe capatul care are agatat un fir. Firul ramane afara. De el vei extrage tamponul cand vine vremea sa-l schimbi. 


Tamponul se impinge pana in fundul vaginului. Daca ramane la intrare ii simti prezenta si deranjeaza la mers. In schimb, daca e introdus suficient de adanc, nu simti ca e acolo.


La introducere se simte o usoara rezistenta. Pot parea greu de introdus, pentru ca suprafata lor nu este lucioasa, ba mai mult este absorbanta, iar vaginul este umed la interior. De aceea unele au un tub aplicator, cu suprafata lucioasa care intra mult mai usor in vagin. Dar daca prinzi miscarea, nu sunt totusi greu de introdus. 


Tampoanele intravaginale trebuie schimbate de 3-4 ori pe zi. Faptul ca sunt un corp strain fixat in vagin poate favoriza dezvoltarea unor infectii care se afla in stare latenta mai ales la persoanele foarte sensibile care fac des infectii vaginale. Totusi ele nu provoaca infectii la o femeie care are un vagin sanatos.


Atentie, daca sunt prea pline pot sa alunece sau chiar sa cada din vagin! Deci e bine sa ai la tine tampon de rezerva si sa-l schimbi inainte ca asa un accident da se produca.


In principiu, nu sunt recomandate pentru noapte, dar persoanele cu vaginul sanatos, le pot folosi.


Multe fete le prefera pentru ca sangele ramane in tampon si tamponul este ascuns in vagin. Poate fi neplacut sa stii ca tii in chilot un mic rezervor de sange menstrual si sa-l vezi de cate ori mergi la toaleta. Umed si nu foarte aspectuos.


Tampoanele intravaginale pot fi aruncate in toaleta. Sunt suficient de inguste incat sa nu infunde vasul cand tragi apa.

tampoanele intravaginale
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1295 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005633 (s)