News Flash:

Cum se apara primarul Robu in fata DNA

1 Noiembrie 2014
1305 Vizualizari | 0 Comentarii
Confruntat cu ancheta procurorilor DNA, care doresc sa afle daca licitatiile pentru intretinerea spatiilor verzi in Timisoara au fost legale sau nu, primarul Nicolae Robu se apara si sustine ca municipalitatea timisoreana a facut economie semnand acele contracte.
In urma cu cateva zile, procurorii anti-coruptie au descins la Primaria Timisoara si au cerut toate actele legate de acordarea contractelor de intretinere a spatiilor verzi. Sunt vizate in special spatiile verzi din zona necentrala, unde firma care a castigat licitatia a cerut apoi suplimentarea sumelor. Robu a iesit vineri in conferinta de presa si a afirmat ca, in opinia lui, municipalitatea timisoreana, prin acordarea acelor contracte, a facut chiar economie.
„Ia sa vedem cum stam cu spatiile verzi, cu asa-zisele firme liberale. Pai din septembrie 2010 pana in august 2012 s-au platit, rotunjesc, 17.5 milioane lei pentru sectoarele necentrale (de sectorul central se ocupa si in continuare Horticultura – n.r.). Din septembrie 2012 pana in septembrie 2014 s-au platit 15,5 milioane lei, drept urmare cu 2 milioane mai putin decat s-a platit inainte. Si unii au tupeu sa faca plangeri”, a declarat Robu.
Va reamintim ca seful Horticultura, Andrei Dragila, sustine ca firma pe care o conduce nu are cum sa presteze acele servicii pe sumele cu care au fost ele castigate la licitatie. Conflictul a ajuns chiar fizic, Dragila acuzandu-l pe seful Directiei de Mediu din cadrul Primariei Timisoara, Adrian Bere, ca l-ar fi agresat chiar pe unul din holurile institutiei, scrie tion.ro.
Robu sustine acum ca Horticultura a incasat pentru intretinerea spatiilor verzi din zona centrala chiar mai mult decat inainte de administratia sa.
„Ia sa vedem cum e cu Horticultura despre care PSD-ul face o adevarata demagogie acum, iar un individ care are tupeul sa stea in echipa executiva ca viceprimar si sa nu stea la vot pentru proiectele executivului, mai face pe aparatorul Horticultura. Horticultura pentru zona centrala a incasat urmatoarele sume: din septembrie 2010 si pana in august 2011, pe cate un an, 8.7 milioane, in urmatorul an 2011 – 2012, 8,5 milioane. In 2012 -2013 8.7 milioane, in 2013 -2014 Horticultura pe care chipurile administratia Robu o pune in mare dificultate a incasat 11.2 milioane lei, deci cu vreo 40% mai mult decat inainte. Pai cine asigura conditii de buna functionare pentru Horticultura, cei care i-au dat in jur de 8.5 milioane lei pe an sau administratia care i-a dat comenzi de 11.2 milioane intr-un an? Astea sunt realitatile cifrice si cetatenii trebuie sa stie realitatea. Vorbim numai de zona centrala. Asa stau lucrurile. Cat de mare e diferenta dintre aceste cifre si minciunile pe care le arunca inspre cetateni, PSD-ul? Vedeti ce tupeu au acesti oameni”, a intrebat Robu.

horticultura
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1343 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005057 (s)