News Flash:

Cum scapi de furnicile din casa in mod natural, fara chimicale

10 Decembrie 2017
1042 Vizualizari | 0 Comentarii
furnici in casa

In timpul lunilor calde sau ploioase, multi descopera ca furnicile au intrat in casa. Sa scapi de furnici poate fi frustrant. Pesticidele contin substante chimice care sunt danatoare omului si mediului. Dar sunt si solutii naturale, care ofera rezultate bune. CasoTeca iti spune cum scapi de furnici in mod natural, fara chimicale.
Furnicile care ne invadeaza casele pot ajunge in mancare, sa aduca stricaciuni casei sau sa piste. Aceste mici creaturi pot crea probleme chiar si plantelor. Iar daca ti-e teama sa folosesti produse din comert, care contin o multime de substante chimice, iata ce produse naturale poti folosi pentru a scapa de furnici.

Scortisoara
Scortisoara alunga in mod eficient furnicile. Mirosul acesteia descurajeaza furnicile sa intre in casa si sa caute prin bucatarie. Adauga o jumatate de lingurita de ulei esential de scortisoara intr-o cana cu apa. Inmoaie dischete de bumbac in aceasta solutie si da cu ea prin locurile unde furnicile ar putea intra. Repeta zilnic procedura, pana cand furnicile dispar. Mai poti pune bucati de scortisoara in locurile de intrare.
 
Otetul alb
Otetul alb le trimite furnicilor o instiintare ca nu sunt dorite in casa ta. Ele nu pot suporta mirosul puternic al otetului. In plus, mirosul interfereaza cu mirosul urmelor lasate de ele, ceea ce le face sa-si piarda directia.
Amesteca doua parti egale de apa si otet. Pune solutia intr-o sticla cu pulverizator. Adauga cateva picaturi de orice fel de ulei esential si scutura sticla. Da cu solutia astfel obtinuta in punctele de intrare. Dupa o ora, aduna furnicile cu ajutorul unei carpe uscate si repeta operatiunea in fiecare zi, pana scapi de ele. Mai poti folosi aceasta solutie si pentru a curata gresia, faianta, ferestrele sau dulapurile si a impiedica astfel funricile sa urce pe aceste suprafete.
 
Lamaia
Pentru a nu le permite furnicilor sa intre in bucatarie sau in alte locuri din casa, incearca lamaia. Mirosul impiedica furnicile sa avanseze  si le ascude mirosul lasat de ele. La fel ca otetul. Taie o lamaie in doua si foloseste jumatatile sa freci zonele pe unde intra. O alta varianta este sa pui ulei esential de lamaie pe dischete de bumbac, pe care sa le lasi in dulapuri sau in zonele de unde vin furnicile. Mai poti pune felii de lamaie si in jurul usii care fac accesul cu terasa sau balconul. Foloseste aceste sfaturi o data la cateva zile pana cand vei scapa de furnici.
 
Castravete
Un alt truc vechi de cand lumea pentru a scapa de furnici este sa folosesti coaja de la castravete. Furnicile au o aversiune naturala fata de castravete si nu ii suporta gustul. Castravetii amari functioneaza cel mai bine, insa poti folosi si coaja de la castravetii normal. Dupa ce ai curatat castravetele, foloseste coaja acestuia si pune-o acolo unde ai vazut activitate. Inlocuieste-le zilnic cu noi coji si repeta pana cand vei scapa de furnici.

Menta
Menta este un alt produs natural pe care il poti folosi in indepartarea funicilor. Mirosul de menta le face sa nu mai poata detecta mancarea. Adauga zece picaturi de ulei esential de menta intr-o cana cu apa. Da cu solutia acolo unde crezi ca este nevoie, de doua ori pe zi, pana cand acestea vor disparea complet. Poti pune frunze de menta uscata pe la usi si prin locurile unde si-au facut aparitia. Sau poti chiar sa cultivi menta la tine in bucatarie.
 

Ce trebuie sa faci sa previ aparitia furnicilor:
Pentru a preveni aparitia furnicilor, trebuie sa iei
masuri suplimentare cand vine vorba de curatenie.
Fa tot ce poti pentru a pastra podelele si dulapurile in ordine
Pastreaza recipientele cu mancare inchise, in special cele folosite pentru depozitarea zaharului, mierii, siropului si a alor mancaruri care pot atrage furnicile
Daca ai varsat suc de fructe sau lichide dulci, curata imediat
Curata usile de la dulapuri si ferestrele in mod regulat
Nu lasa niciodata vase murdare in chiuveta de la bucatarie
Uita-te la crapaturile de langa ferestre si de la usi. Daca le descoperi, astupa-le.


scortisoara lamaia castravete menta
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1182 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004720 (s)