News Flash:

Cum sa tratezi naturist colonul iritabil

14 August 2017
1009 Vizualizari | 0 Comentarii
sindrom de colon iritabil
Sindromul de colonul iritabil (SCI) este o tulburare functionala a aparatului digestiv, datorata perturbarii motilitatii intestinale pe o perioada de cel putin trei luni, existand si persoane cu un colon considerat anormal de sensibil. Aceasta problema este de obicei semnalata  pe un  segment foarte larg de populatie, mai ales in randul femeilor cu varste cuprinse intre 20-50 de ani.

Cicoarea tonifica muschii intestinali

Prepara un decoc dintr-o lingurita de radacina de cicoare prajita, pe care trebuie sa o pui la fiert in 500 de mililitri de apa pana da in clocot. Las-o mai apoi 15 minute la infuzat, strecoar-o si consum-o pe parcursul zilei cu inghitituri mici.

Aceasta planta se pare ca este extrem de utila mai ales cand digestia ta iti da batai de cap.

Menta calmeaza spasmele

Una dintre plantele recomandate in acest caz, care datorita ingredientelor sale active este benefica pentru a calma durerile ce apar la nivelul sistemului gastrointestinal.

Este de preferat sa cosumi ceai de menta si nu produse cu aroma de menta, in caz contrar efectul pe care il vei obtine va fi taman invers.

Daca te confrunti cu spasme sau balonari se recomanda sa consumi trei cani de infuzie de menta pe care poti sa o prepari dintr-o lingurita de planta la 200 de mililitri de apa clocotita pe care sa o lasi timp de zece minute la infuzat.
Ghimbirul calmeaza problemele digestive

Un super aliat al sanatatii organismului tau, este indicat sa il introduci in alimentatia ta, poti sa il adaugi in salate, smoothie-uri, shake-uri sau sa il consumi sub forma de ceai.

Pune o lingurita de ghimbir ras sau macinat in 200 de mililitri de apa clocotita si lasa-l la infuzat 10 minute, apoi consuma-l pe parcursul zilei.

Usturoiul, cel mai vechi remediu

Fierbe cativa catei de usturoi, scurge apa in care au fiert si apoi paseaza-i si consuma-i inainte de masa. Sunt eficienti in caz de infectii intestinale, flatulenta si balonari. Nu ar strica sa ii consumi in mod frecvent. Odata ce i-ai fiert, pasta pe care o obtii prin pisarea lor are un gust deosebit.

Argila absoarbe gazele intestinale

Unul dintre cele mai bune tratamente naturiste pentru a trata colonul iratibil, argila ajuta la refacerea florei intestinale, ajuta la reglementarea functiilor acestui aparat, mai ales pentru ca absoarbe impuritatile si gazele prezente la nivelul intestinului.

Tot ce trebuie sa faci este sa dizolvi intr-un pahar cu apa plata o lingurita de pulbere de argila si sa o bei cu 30 de minute inainte de masa.

Este foarte important ca pe langa alimentatie, tratamente naturiste sa apelezi si yoga, masaj, meditatie, sport, deoarece organismul are nevoie de o buna circulatie sangvina in permanenta si trebuie sa combati pe cat posibil stresul din viata ta.
sursa: clicksanatate.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1304 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006365 (s)