News Flash:

Cum sa scapi de oboseala. Iata ce alimente sunt benefice in astfel de stari

22 Noiembrie 2016
1244 Vizualizari | 0 Comentarii
oboseala2

Oboseala o descriem ca pe o senzatie de slabiciune, de epuizare, lipsa de energie, dificultatea continuarii obiceiurilor anterioare si sustinute in mod repetat pana la un moment dat.

Oboseala datorata oricarui motiv din viata noastra, conduce la stres, depresie, tulburari nutritive, imunodeprimare, infectii, migrene, obezitate si hipotensiune arteriala.

Ce trebuie sa mancam ca sa devenim mai energici intr-o astfel de perioada?

Carne de vita si de porc slaba (Carne rosie)

Datorita faptului ca sunt doua alimente bogate in Fier, acestea previn anemia, care este cea mai raspandita cauza a oboselii si care apare in urma diminuarii capacitatii de a transporta oxigen in celule.

Cereale integrale

Acestea sunt bogate in Folat si Vitamina B12, doi nutrienti necesari la reinoirea sangelui si prevenirea anemiei. Deasemnea sunt bogate in carbohidrati ( glucide), necesari furnizarii energiei pentru muschi si creier

Datorita faptului ca acestea contin seleniu, mangan si grasimi sanatoase, contribuie la diminuarea colesterolului rau din sange

Beta-glucanul, o fibra solubila, ce face parte din compozitia acestor cereale, ajuta la inhibarea tumorilor si la buna functionare a sistemului digestiv.

Oua

Contin vitamine din complexul B, care au datoria de a transforma carbohidratii in energie. Datorita faptului ca in oua gasim niacina, acestea sunt o buna sursa pentru hrana creierului. Nu trebuie sa uitam nici faptul ca este prezenta si Vitamina K, vitamina care imbunatateste memoria si elimina toxinele din ficat.

Paste fainoase

Pastele deasemenea contin vitamine din complexul B si foarte important ele reprezinta carbohidratii complecsi. Datorita descompunerii lente a acestora din urma, glicemia se stabilizeaza usor iar oboseala intervine mai greu.

Sunt recomandate si persoanelor care doresc sa slabeasca si tin o cura de slabire, datorita faptului ca in stomac, sub actiunea sucului gastric, carbohidratii acestia complecsi, se digera mai greu decat cei simpli si atunci ele ofera senzatie de satietate ore intregi, deci alunga foamea, consumate si in cantitati mici.

Banane

Datorita continutului ridicat de Potasiu , Magneziu si vitamiina B, banana reprezinta gustarea ideala, cu putine calorii iti ofera o cantitate mare de energie.

Cu cat acestea au coaja mai coapta, cu atat mai mult sunt capabile sa produca substanta numica TNF ( factor de necroza tumorala), care distruge celulele tumorale existente.

Datorita continutului ridicat de potasiu, sunt un remediu perfect pentru mahmureala.

Iaurt

Datorita bacteriilor lactice, pe care acesta lecontine, iaurtul, implicit produsele lactate, ajuta organismul sa lupte impotriva virusilor sau bacteriile, asigurandu-ne o imunitate puternica. Acesta este bogat in calciu, probiotice si magneziu, fapt ce conduce la instalarea lenta a oboselii.

Este indicat chiar si pentru mastile faciale, intrucat estompeaza oboseala de pe chip si il lasa mai fin la atingere.

Nuci sau alte fructe oleaginoase

Prin continutul lor de aicizi grasi nesaturati, magneziu si fier, acestea reduc procesele inflamatorii, fluidifica sangele, permitand astfel creierului sa functioneze normal si sa nu lase oboseala sa intervina.

Contin si Vitamina E, fibre si antioxidanti, ce intervin in protejarea celulelor de imbatranire.

Citrice (lamaie, portocala, grepfrut)

Datorita continutului mare de vitamina C, din aceste fructe , capacitatea de aparare a organismului creste iar anemia este prevenita. Citricele previn anemia, datorita continutului crescut de vitamina C, care ajuta Fierul sa se absoarba mai rapid, combatand anemia, dispare si oboseala.

Peste

Pestele contine acizi grasi polinesaturati Omega-3 si vitamina B12. Acestea sporesc atentia, combat oboseala, fluidifica sangele, regleaza cantitatea de cholesterol din sange, reduc procesele inflamatorii si contribuie la functionarea optima a sistemului nervos.

Apa

Apa noastra cea de toate zilele, consumata in cantitati adecvante ( 1.5-2 l/zi) previne dezhidratarea, care conduce la oboseala, epuizare, migrene, senzatie falsa de foame si lipsa de concentrare.


oboseala slabiciune epuizare energici cereale integrale oua banane dato
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1267 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005426 (s)