News Flash:

Cum sa prepari un tort delicios cu ciocolata. Vezi reteta

2 Ianuarie 2018
1765 Vizualizari | 0 Comentarii
tort ciocolata

Reteta zilei: Tort cu ciocolata si visine
Ingrediente

 

Foile:

 

6 galbenusuri

 

5 albusuri

 

150g zahar

 

1/2 lingurita suc de lamaie

 

2 linguri cacao

 

2 linguri apa fierbinte

 

5 linguri faina

 

2 linguri amidon

 

Sirop:

 

3 linguri cu apa

 

2 linguri cu zahar

 

1 lingura lichior de ciocolata

 

Crema:

 

225 g ciocolata amaruie (jumatate ciocolata amaruie si jumatate cu lapte, depinde de gust)

 

3 pahare smantana dulce LaDorna (cutie rosie!)

 

optional 2-3 pliculete de intaritor de frisca (eu pun :))

 

Mod de preparare

 

Din compozitia pentru foi se coc 8 bucati. Se deseneaza pe hartie de copt 2 cercuri cu diametrul de 20 cm, le coacem simultan si apoi refolosim hartia pentru celelalte foi. In acest fel economisim timp si le facem foarte repede, avand in vedere ca trebuie coapte doar 5 minute. Foile sunt subtiri si moi dupa coacere. Mai intai incalzim cuptorul la foc mediu. Albusurile se bat spuma cu 50 g zahar. Galbenusurile se bat cu restul de zahar pana se albesc. Se adauga cacao dizolvata in apa fierbinte, mixand continuu. Faina se amesteca cu amidonul si se cerne peste galbenusuri. Se adauga albusurile, in 3 reprize, amestecand incet. Foile de copt se ung cu unt si se pun cate 3 linguri de aluat si se intind cu lingura, niveland bine, apoi se coc 5 minute. Dupa ce se scot din cuptor se acopera cu un prosop si se lasa sa se raceasca putin, apoi se dezlipesc usor de pe hartie, urmand sa fie facute urmatoarele foi. Sfat: foile trebuie asezate fiecare pe o farfurie si invelite cu un prosop de bucatarie. Daca se pun una peste alta se pot lipi! Apa cu zaharul pentru sirop se fierb, apoi se adauga lichiorul si se lasa la racit. Este bine sa preparam crema inainte sa ne apucam de foi, ca sa avem timp s-o lasam la rece. Se incalzeste frisca, fara sa o fierbem, apoi se toarna peste ciocolata rasa sau rupta bucatele si se amesteca bine pana se topeste ciocolata. Se tine la rece cateva ore, apoi se bate cu mixerul si se adauga intaritorul de frisca. Asamblare tort: se aseaza prima foaie pe un platou, se insiropeaza cu ajutorul unei pensule si se unge cu crema (3-4 linguri de crema pentru fiecare foaie). Se aseaza in continuare foile si crema si se imbraca tortul in crema. Acum, eu am avut un pachet de visine congelate, pe care le-am lasat la dezghetat, le-am presarat cu 2-3 linguri cu zahar si le-am lasat la scurs pe perioada cat am preparat tortul. Le-am asezat apoi deasupra tortului si am turnat o gelatina rosie peste ele (la pliculet, preparata dupa instructiunile de pe pachet). Nu pare foarte complicat daca preparati crema cu o zi inainte si o lasati la rece, apoi pregatiri foile si asamblati tortul. Nu va speriati de foi, nu sunt asa de migaloase!! Cine confirma?? Iata si sectiunea plus feliute din tortul facut fara visine deasupra.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1156 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005870 (s)