News Flash:

Cum sa prepari un gem de caise aromat

20 August 2017
1216 Vizualizari | 0 Comentarii
gem caise
Multi dintre bucatari le prefera pentru aroma si gustul dulce acrisor atunci cand prepara deserturi precum rulade, cornulete sau clatite. Vorbim despre caise, fructe potrivite pentru prepararea gemului sau a marmeladei. Pentru a face un gem de caise bun, cu o culoare frumoasa, trebuie sa ai fructe bine coapte, iar zaharul trebuie lasat sa stea peste fructe timp de cateva ore. In felul acesta, caisele lasa suc si nu se vor zdrobi in intregime. 

Ingrediente
1 kg de caise 
800 gr zahar tos
miezul samburilor de caise
felii de lamaie (optional)

Mod de preparare 
Puneti caisele taiate in doua sau in patru intr-o cratita incapatoare si presarati peste ele jumatate din cantitatea de zahar tos. Lasati sa stea asa cam 4 ore. Apoi puneti restul de zahar, amestecati si puneti pe foc. Imediat ce da in clocot, fierbeti la foc mic. Nu-l lasati sa fiarba prea mult, gemul se va ingrosa destul de repede. 

Spre final adaugati samburii de caise decojti - vor da gemului o aroma de migdala, iar optional puteti adauga felii de lamaie pe care le lasati in gem sau le scoateti la final. 

Gemul se toarna fierbinte in borcane sterilizate, infiletati capacele si acoperiti cu paturi sau le lasati la racit pana a doua zi in cuptorul incalzit foarte bine inainte. Gemul se pastreaza la loc ferit de caldura si lumina, intr-o camara cel mai bine.

rulade cornulete clatite caise ingrediente
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1152 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006426 (s)