News Flash:

Cum sa prepari acasa cea mai buna pasta de dinti

28 Septembrie 2016
1182 Vizualizari | 0 Comentarii
pasta casa
Asa cum obisnuim, poate, sa preparam un sapun de casa, un sampon, un gel de dus, de ce nu am face acelasi lucru si pentru pasta de dinti.
Usor de fabricat, economica, comparativ cu una din comert, si ecologica, pasta de dinti preparata cu manutele noastre are numai avantaje. In primul rand, stim exact ce contine si in plus , ne scapa de placa bacteriana intr-un timp foarte scurt. Pastele de dinti conventionale folosesc produse chimice daunatoare organismului, tocmai de aceea este de preferat sa ne "fabricam" una singuri, cu ingrediente naturale....
Important este sa respectam o anume reteta si cateva reguli de igiena, ca sa evitam neplacerile provocate smaltului si gingiilor.
Iata 2 retete de preparare a pastei de dinti:
1.Argila, bicarbonat de sodiu, ulei esential de menta
Principalul ingredient al acestei paste de dinti este argila. Intr-un recipient, puneti 3 linguri de argila, adaugati o lingurita de bicarbonat de sodiu, amestecati bine. Turnati 3 picaturi de ulei esential de menta dulce, agitati. Varsati continutul intr-un recipient cu capac, ca sa nu se absoarba umiditatea. Inainte de folosirea pastei, umeziti periuta de dinti. 
Spalati-va pe dinti cu acest amestec de cel putin 2 ori pe zi si in maxim 30 de zile veti scapa de placa bacteriana acumulata de-a lungul timpului.

2.Sapun de Marsilia lichid, miere, ulei esential de lamaie
Puneti intr-un recipient o lingura de sapun lichid de Marsilia, una de miere, terminati prin a adauga doua picaturi de ulei esential de lamaie, amestecati. Calitatea mierii, mai mult sau mai putin lichida, va determina continutul produsului de igiena dorit.
Daca vrem sa ne folosim de o pasta de dinti naturala mai mult timp, este recomandat sa utilizam un borcan cu capac, asa cum am mai spus, sau un biberon din sticla.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1231 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004795 (s)