News Flash:

Cum sa prepari acasa aluatul de pizza perfect

15 Mai 2014
4627 Vizualizari | 0 Comentarii
Aceasta reteta are toate secretele de care ai nevoie pentru a face in casa aluatul de pizza perfect, oricand cand ai tu chef! Din ingrediente rezulta doua pizza de dimensiuni medii.

Ingrediente

500 grame faina alba, plus faina pentru presarat in tava

2 lingurite rase de sare

15 grame drojdie proaspata sau o lingurita si jumatate de drojdie uscata

Citeste si: Pizza geniala

275 mililitri apa

50 mililitri ulei

o lingura de ulei pentru uns vasul de dospit

Pentru topping

2 linguri de sos de rosii

o lingura de mustar

o lingurita de zahar

sare si piper

ciuperci, salam, ardei, masline sau oricare alta combinatie iti place

cascaval ras

ierburi aromate (busuioc sau/ si cimbru)

Mod de preparare

1. Pune intr-un bol faina si sarea. Adauga drojdia uscata. Daca e proaspata trebuie amestecata pana devine lichida cu un varf de lingurita de zahar.


2. Adauga apa, tot uleiul si amesteca aluatul cu mana pana ce capata consistenta. Pune apa treptat, pentru ca faina are capacitatea de a absorbi apa diferit. Pune apa, daca aluatul pare prea tare, sau mai poti adauga putina faina, daca aluatul este inca lipicios.

3. Framanta aluatul cateva minute. In final, trebuie sa fie de consitenta unei plastiline moi, elastice si dense, fara sa se lipeasca de mana.

4. Unge un vas cu putin ulei si pune aluatul de pizza. Acopera-l si lasa-l intr-un loc cald pentru aproximativ o ora, o ora si jumatate, pana ce isi dubleaza volumul.

5. Cand aluatul a crescut, se aseaza pe planseta infainata si se rupe in doua. Framanta usor fiecare jumatate, apoi aduna-l din nou sub forma unei sfere si lasa-l sa mai stea pe planseta alte 15 minute, acoperit cu un servet usor umezit. Acest pas este cel care face ca aluatul de pizza sa fie perfect.

6. Intinde-l cu mana sau cu sucitorul. Unge aluatul cu sosul facut din ingredientele precizate, bine amestecate inainte. Pune deasupra ce vrei: ardei, ciuperci, masline, peste din conserva, bucatele de mozzarella, sunca, salam sau orice altceva iti place. Pune cascaval ras si coace pizza in cuptorul incalzit bine inainte, pentru 15-20 de minute. (sursa: Femeia.ro)

cascaval ras ierburi aromate
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1261 (s) | 35 queries | Mysql time :0.033880 (s)