News Flash:

Cum sa preparati sanatos si cu putine calorii maioneza, mujdeiul de usturoi si mustarul

3 Decembrie 2014
1666 Vizualizari | 0 Comentarii
Ca sa mancati sanatos si pentru ca alimentele sa aiba totusi savoare nu e nevoie sa renuntati la sosuri. Limita dintre cele sanatoase si nesanatoase e insa foarte fragila, motiv pentru care trebuie sa fiti foarte atenti la modul de preparare.

Mujdei cu ulei de masline extravirgin si sare de mare

Sosurile cu usturoi sunt in topul celor mai sanatoase, asta si datorita calitatilor acestui aliment: scade tensiunea arteriala, previne unele cancere si intareste organismul.

„Mujdeiul din usturoi poate fi preparat cu ulei de masline extravirgin, putina sare integrala de mare sau cu adaos de alge. Nu se recomanda alte adaosuri, mai ales cele care contin E-uri”, recomanda prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, potrivit doctorulzilei.ro.

Mujdeiul trebuie consumat la scurt timp de la preparare, pentru ca in contact prelungit cu oxigenul isi pierde calitatile. Mai poate fi utilizat la asezonarea legumelor, salatelor, pastelor, carnurilor, pestelui, oualor, ciorbelor si supelor.

Nutritionistii va recomanda sa mancati usturoi chiar si in timpul zilei, in pofida mirosului neplacut, care se atenueaza prin mestecarea catorva frunze de patrunjel verde.

Maioneza de casa, cu oua ecologice

„Maioneza e un produs greu de digerat, hipercaloric, industrial, cu multi aditivi alimentari (conservanti, coloranti, emulgatori)”, explica specialistul in nutritie Gheorghe Mencinicopschi.

Cea mai sanatoasa e maioneza preparata in casa din oua proaspete ecologice si ulei de masline. Mai puteti adauga si putina zeama de lamaie stoarsa pe loc, nu acidul citric sau sucul de lamaie industrial. Nu faceti exces de maioneza la peste, carne sau branza, ci asezonati, eventual, legumele crude sau fierte.

Reteta mustarului autentic

Substantele active din mustar sunt anticancerigene si au o actiune de fluidizare a sangelui, calmand inflamatiile si accelerand procesul de vindecare in afectiunile vaselor subcutanate.

Mustarul de masa se obtine din pasta de boabe de mustar alb si negru, amestecate in diferite proportii, supuse fermentatiei in vin alb, vin rosu, otet, cu adaos de mirodenii.

„Compozitia unui mustar de masa autentic e: apa, boabe de mustar, condimente na turale (hrean), otet natural (vin alb, rosu), miere naturala. In zilele noastre, aceasta reteta traditionala a fost imbunatatita cu aditivi alimentari si coloranti, care pot fi periculosi pentru sanatate”, avertizeaza prof. dr. Mencinicopschi. Sanatate.bzi.ro

sanatos sosuri preparare
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1349 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006444 (s)