News Flash:

Cum sa nu faci abuz cu mancarea in noaptea de Revelion

29 Decembrie 2017
909 Vizualizari | 0 Comentarii
masa de craciun 1

Foarte multe petreceri de iarna iti “fura ochii” si te fac sa consumi foarte multe alimente care nu sunt sanatoase si care iti pot afecta silueta. Indiferent ca este vorba de cele intre prieteni sau de cele de acasa, cu familia, sau chiar de petrecerea de Revelion, un lucru este sigur: ai la dispozitie foarte multe preparate de la care nu poti sa te abtii.

Nimeni nu tine cont de regulile de nutritie si astfel se ajunge sa se consume foarte multa mancare grasa, care poate duce la cresterea in greutate.

Huffigtonpost.com iti vine in ajutor si te invata sa mananci sanatos la urmatoarul mare eveniment al iernii: petrecerea de Revelion!

 

Trucuri istete ca sa mananci un pic mai sanatos la petrecerea de Revelion

 

1. Mananca o gustare sanatoasa inainte sa pleci de acasa

Nu este indicat sa pleci de acasa cu stomacul gol, pentru ca vei manca foarte mult si nu vei tine cont daca mancarurile care te atrag nu sunt sanatoase. Te vei trezi in fata faptului implinit si nu vei tine cont de nimic, iar alegerile culinare pe care le vei face nu vor fi deloc sanatoase. Recomandat este sa mananci o gustare sanatoasa inainte sa pleci de acasa, pentru ca in acest fel nu mai exista riscul sa faci excese culinare.

2. Nu te grabi sa mananci primul preparat pe care il vezi in fata ochilor

Foarte multe petreceri de iarna au bufet suedez, pentru ca in acest fel fiecare isi poate alege ce vrea sa manance. Recomandat este sa nu te grabesti sa mananci primul preparat pe care il vezi in fata ochilor. Analizeaza fiecare platou si incearca sa faci alegeri cat mai sanatoase. Poti opta pentru salate, legume fierte sau la gratar, carne de pui la gratar sau orice alt preparat care nu contine foarte multe calorii.

 

3. Opteaza pentru preparate speciale

Chiar daca ai la dispozitie foarte multe preparate gustoase, incearca sa optezi pentru ceva ce nu mananci foarte des acasa. De exemplu, poti opta pentru fructe de mare, salata cu ton si anghinare, ciuperci cu diferite umpluturi, bruschete, broccoli fiert si altele. Gandeste-te ca este o experienta culinara noua.

4. Consuma cat mai multe legume

Este adevarat, nimanui nu-i place sa consume legume la petreceri, dar trebuie sa te gandesti ca sunt o alegere sanatoasa. Chiar daca nu poti renunta la fripturi sau cartofi prajiti, incearca sa consumi si foarte multe legume.

 

5. Nu consuma prea mult alcool

La foarte multe petreceri de iarna ai la dispozitie o gama variata de alcool si esti tentata sa consumi mai mult decat este necesar. Nu consuma bauturi care sunt completate cu sucuri acidulate si incearca sa nu consumi nici tarie. Vinul poate fi o alegere foarte buna, dar in cantitati mici. De exemplu, un pahar de vin rose poate fi servit oricand.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1460 (s) | 43 queries | Mysql time :0.009071 (s)