News Flash:

Cum sa ne protejam copiii de canicula

29 Iunie 2017
931 Vizualizari | 0 Comentarii
canicula 1
Vara isi face de cap. E greu si pentru adulti, dar mai ales pentru copii sa faca fata unor temperaturi foarte ridicate. Oriunde te-ai ascunde, canicula te pandeste si e foarte greu sa te racoresti macar putin. Pana si casa se transforma intr-un cuptor iar contactul cu frigiderul te face brusc sa regreti ca nu esti un aliment care sa stea confortabil pe rafturile sale.


Iata ce putem face pentru a ne ajuta copiii sa treaca cu bine peste orele si zilele de canicula.


1. Racoriti casa

Tineti geamurile deschise pe timpul noptii si inchideti-le de cum rasare soarele. Pe timpul zilei, trageti storurile daca aveti, daca nu jaluzelele sau draperiile. Astfel puteti reduce cu pana la 15 grade temperatura din camera.


2. Beti lichide

Apa trebuie sa fie tot timpul la indemana. Pentru adulti este recomandat sa nu consume bauturi cu cofeina pentru ca aceasta contribuie la deshidratare.


3. Lasati copiii sa adoarma mai tarziu

Pentru ca sunt in vacanta, lasati copiii sa se duca la culcare mai tarziu. Va prinde astfel dormind orele racoroase ale diminetii.


4. Ventilatorul, dimineata si seara

Medicii spun ca la o temperatura de peste 35 de grade uminidate de 50 la suta, procesul de transpiratie este ingreunat daca folositi un ventilator. Acesta este recomandat sa fie pornit numai dimineata si seara.

5. Aveti grija la medicamentele copiilor

Unele dintre medicamente pot creste temperatura corpului. Intrebati pediatrul daca medicamentele pe care i le-a prescris pe perioada verii n-au contraindicatii in ceea ce priveste soarele excesiv si canicula.


6. Nu-i lasati sa joace mult

Cand iesiti in parc fiti cu ochii pe copii si nu-i lasati sa alerge foarte mult. Daca cel mic incepe sa aiba ameteli, greturi, se simte slabit, transpira abundent, duceti-l intr-un loc racoros si dati-i multa apa (nu suc). Daca nu-si revine dupa cateva minute inseamna ca a facut insolatie si trebuie sa-l duceti de urgenta la medic.


7. Imbracati-i lejer

Hainele inchise la culoare atrag soarele si acumuleaza caldura. Imbracati-i in haine lejere, de bumbac sau jerse, de culori deschise. Evitati jeans-ii si in general hainele care nu lasa pielea sa respire. Neaparat acoperiti-le capul cu o sapca sau o palariuta usoara.

8. Nu iesiti afara dupa pranz

Copilul trebuie tinut la racoare pe timpul zilei. Evitati sa iesiti dupa pranz si mai devreme de ora 16:00.


9. Mancati usor

Nu dati copiilor alimente fierbinti sau mancaruri grele. Daca sunt prea incalzite, alimentele vor ridica temperatura corpului, iar mancarurile grele vor tine „ocupat” oganismul pentru digestie. Sunt recomandate alimentele care contin multa apa: fructe, salate sau supe.


10. Faceti-le dus cat mai des

Racoriti copiii facandu-le dus cat de des se poate. Daca aveti curte, nu va feriti sa stropiti copiii cu furtunul.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1131 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006272 (s)