News Flash:

Cum sa mananci in perioada sarbatorilor fara sa te simti vinovata

31 Decembrie 2017
1088 Vizualizari | 0 Comentarii
masa craciunn

De Sarbatori, nu trebuie sa renunti la placerea de a te bucura de preparatele traditionale sau de deserturile specifice. Fiecare femeie are “placeri vinovate”, iar de Craciun sau Revelion parca iti vine mai mult ca oricand sa faci cateva excese culinare. Invata cum sa te bucuri de masa de Sarbatori fara sa te simti vinovata!

O mancare gustoasa este pe placul oricui, iar in perioada Sarbatorilor te poti bucura de foarte multe preparate care mai de care mai bune. Daca iti face placere sa mananci tot soiul de fripturi sau mancaruri traditionale, este foarte important sa nu te simti vinovata dupa aceea. Asadar, poti tine cont de cateva sfaturi simple.

Cum sa te bucuri de masa de Sarbatori fara sa te simti vinovata:

 

1. Decoreaza masa de Craciun sau Revelion

Indiferent cu cine servesti masa de Craciun sau Revelion, este esential sa o decorezi cat mai frumos. Poti apela la diferite trucuri care te vor ajuta sa te simti bine in momentul in care incepi sa gusti din toate preparatele. Servetelele cu tematica, florile sau lumanarile aromate pot aduce o nota de eleganta. In plus, poti aranja preparatele pe platouri in asa fel incat totul sa ti se para mult mai gustos.

 

2. Savureaza fiecare preparat

Nimanui nu-i place sa faca totul in graba, iar orice masa trebuie savurata. Pe masa festiva se vor gasi fel si fel de preparate, unele mai slabe, iar altele mai bogate in calorii. Asadar, incearca sa mananci intr-un ritm mai lent, astfel incat sa distingi fiecare aroma, fara sa te gandesti la urmatorul preparat pe care il vei servi.  Este foarte important sa te bucuri in totalitate de aceste momente.

3. Nu te simti vinovata ca mananci mai mult

Studiile arata ca femeile care nu gasesc nicio placere in a manca ajung sa consume mai mult decat este necesar. Teama exagerata ca se vor ingrasa nu duce la nimic altceva decat la foarte mult stres si la foarte putina placere in momentul in care consuma anumite mancaruri. Asadar, daca inveti sa te bucuri mai mult de masa de Sarbatori, vei manca atat cat este necesar si vei savura fiecare preparat.

4. Renunta la rusine

Trebuie sa intelegi ca nu este nimic rusinos daca mananci dulciuri ocazional sau daca tii mereu o ciocolata in geanta sau intr-un sertar. Daca alegi sa consumi anumite snacks-uri sau diverse dulciuri, nu trebuie sa iti fie rusine dupa aceea. Nu ezita sa iti faci mici placeri si sa te bucuri de orice poftesti. Nu este nimic rusinos daca din cand in cand iti satisfaci anumite pofte.

 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1138 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005238 (s)