News Flash:

Cum sa le cultivi corect rosiile, pentru a avea o recolta bogata si frumoasa

7 Mai 2018
1262 Vizualizari | 0 Comentarii
Supa crema de rosii1

Ce trebuie sa faceti daca doriti sa cultivati si dumneavoastra rosii ? Probabil etapa cea mai dificila va fi sa alegeti un soi din cele peste 10.000 existente. Bineinteles, ar fi de dorit un soi autohton, fiind deja cunoscut ca rosiile romanesti sunt printre cele mai gustoase.
Chiar si incepator fiind in ale gradinaritului, un lucru este sigur. Puteti in functie de marime si aspect sa diferentiati rosiile in asa fel incat sa faceti cea mai potrivita alegere pentru gradina dumneavoastra.

Cand cumparati seminte sau chiar plante deja crescute, incercati sa alegeti soiurile care se potrivesc cel mai bine conditiilor din gradina dumneavoastra. Cu rosii din producatia proprie supele si salatele vor avea un gust de-a dreptul deosebit.
Gradinarii incepatori aleg de regula un loc si apoi se grabesc sa cumpere rasadurile. Le planteaza, le uda si apoi culeg rosii gustoase.

Acesta este scenariul ideal insa urmandu-l foarte rar veti reusi sa obtineti si rezultate bune. Gradinarii cu experienta cunosc foarte bine regula potrivit careia orice succes trebuie sa urmeze dupa un plan bine pus la punct.
Acesta ar trebui sa includa o serie de metode care sa previna sau sa reduca sansele aparitiei unor probleme deseori catalogate ca fiind normale si care sa afecteze dezvoltarea plantelor.
Chiar daca deseori pana si cel mai bun plan nu reuseste sa elimine toate problemele, cel putin urmand unul veti avea ceva mai multe sanse de reusita.

Dand startul procesului de cultivare trebuie sa luati in considerare ca timpul este foarte important. Planificarea sezonului de crestere ar trebui sa inceapa devreme.
Timpul de crestere este situat de regula intre 60 si 75 de zile. Dupa aceasta perioada puteti alege sa aveti rosii culese timpuriu sau tarziu.
Solul ideal pentru rosii trebuie sa fie foarte bine drenat si sa nu retina apa deoarece acest lucru ar putea sa cauzeze diverse boli rosiilor.

Apa si fertilizatorii sunt alti doi factori importanti care influenteaza felul in care creste planta.
 


gradinaritului plante gradinarii plantelor
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1141 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004984 (s)