News Flash:

Cum sa ingrijesti un trandafir japonez ca sa infloreasca. 7 ponturi pe care nu ti le-a spus nimeni

17 Iunie 2018
1207 Vizualizari | 0 Comentarii
trandafir japonez

Trandafirul japonez (Hibiscus rosa-sinenesis) este o planta perena originara din China. In ciuda faptului ca este o planta exotica s-a aclimatizat foarte bine la conditiile climatice din Romania si este una dintre cele mai indragite plante de apartament dar si de gradina.
Este o planta destul de usor de ingrijit, dar nu va inflori niciodata daca nu are conditiile optime.

Va prezentam 7 ponturi ca sa aveti o planta plina de flori:
Lumina si caldura
Pentru ca este vorba despre o planta exotica, este foarte important ca trandafirul japonez sa aiba lumina si caldura suficiente. Este ideal sa amplasati ghiveciul in care este plantata floarea in partea de sud sau vest a casei in imediata apropiere a unui geam. In acest fel va avea cateva ore de lumina directa.

Solul
Pentru o dezvoltare ideala, hibiscusul are nevoie de un sol argilos dar nu prea greu. Ideal este un amestec in proportii egale de turba, compost si gunoi de grajd la care se adauga nisip si vermiculit.

Fertilizarea
In perioada de crestere, respectiv in lunile martie-octombrie se recomanda feritilizarea cat mai deasa, la interval de o saptamana. Specialistii recomanda un ingrasamant sarac in fosfor pentru ca acesta stimuleaza cresterea frunzelor si veti avea mai putine flori. Mai mult, aplicarea solutiei nutritive nu se face pe solul uscat pentru ca riscati sa vatamati radacinile iar planta va muri.

Udarea
Solul pentru Hibiscus este bine sa-l lasi sa se usuce intre doua udari. In acest fel vei evita putrezirea radacinilor. Ai grija sa nu lasi mai mult de 30 minute apa in farfurioara, deoarece nu-i place fenomenul de picioare reci. Iar in timpul iernii iti recomand sa uzi mereu cu apa calduta si nu cu apa rece.

Tunderea
Hibiscusul infloreste numai pe lastarii tineri, astfel ca taierea periodica a crengilor mature este recomandata. Aceasta operatiune se face in lunile august-octombrie. Ramurile se pot scurta cu o treime si la fel se poate face si cu radacinile.

Daunatori
Trandafirul japonez este afectat de acarieni sau paianjeni rosii, afide sau paduchi de diverse culori si fainare. Daunatorii pot fi combaturi cu succes cu ajutorul insecticidelor de contact.
Evitati achizitionarea de insecticide care contin imidacloprid, deoarece acest ingredient favorizeaza dezvoltarea daunatorilor, in mod special a acarienilor.
 


trandafirul japonez solul udarea tunderea daunatori
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1225 (s) | 43 queries | Mysql time :0.009742 (s)