News Flash:

Cum sa folosesti ghimbirul ca sa fie benefic pentru sanatate

6 Martie 2016
10971 Vizualizari | 0 Comentarii
ghimbir
Adaugat in mancarurighimbirul creste imunitatea, diminueaza simptomele asteniei si-ti da un plus de energie!

Iata cum poti sa-l combini in mancaruri astfel incat sa te bucuri din plin de beneficiile lui terapeutice!

Ghimbir in salate

Daca esti la dieta sau urmezi un regim pentru detoxifiere, atunci ghimbirul este alimentul de care ai nevoie. El te ajuta sa scapi de substantele nocive din corpul tau. In combinatie cu salata verde, ridichi si sfecla, ghimbirul curata intestinele si previne problemele de tranzit. Asa scapi de balonari si de constipatie. Totodata, ghimbirul ajuta la absorbtia mineralelor si vitaminelor in organism prevenind starile astenice.

Ghimbir in bauturi calde

Infuziile din plante sau cele fructate capata mai multa savoare daca le imbunatatesti cu ghimbir ras. Gustul unic iti relaxeaza rapid toate simturile si aroma ceaiului implineste aceasta bautura calda. Asocierea este utila si in caz de raceala sau gripa deoarece hidrateaza mucoasele, desfunda caile respiratorii, calmeaza frisoanele si amelioreaza starile febrile.

Si inca ceva! Infuzia de ghimbir reduce aciditatea gastrica, dar actioneaza si ca sedativ in perioadele de stres prelungit. Bautura se prepara astfel: la o cana cu apa fiarta adaugi o jumatate de lingurita de ghimbir ras, o lingura de zeama de lamaie si o lingurita de miere de tei sau poliflora. Infuzia se bea o data pe zi, la pranz sau seara inainte de culcare.

Ghimbir la fripturi

Poti diminua gustul pregnant al carnii de miel sau de peste cu autorul ghimbirului proaspat. Il adaugi in amestecul de condimente si lasi carnea la fezandat timp de cateva ore. Acesta fragezeste carnea si ii da o aroma unica. De asemenea, mancarurile asezonate cu ghimbir sunt mai usoare, deoarece ajuta la secretia enzimelor gastrice si la reechilibrarea proceselor digestive.

Ghimbir in supe sau cu legume sotate

Legumele sotate in unt cu ghimbir nu trebuie sa-ti lipseasca din meniul zilnic. Incearca-l intr-o combinatie isteata de broccoli, telina, morcovi, ardei rosu, ciuperci si porumb. Te vei indragosti pe loc de aroma lor! La fel de apetisante sunt si supele de radacinoase cu ghimbir. Adauga-l proaspat, inainte de servire.

Ghimbir la deserturi

Biscuitii de casa cu cereale si scortisoara prind un gust si mai bun daca adaugi in acestia ghimbir ras. Chiar si banala salata de fructe devina mai delicioasa daca o asezonezi cu un pic de ghimbir. Gustul picant si aroma inedita potenteaza gustul fructelor.

mancaruri ghimbirul imunitatea
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1295 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005831 (s)