News Flash:

Cum sa faci curat in casa in mai putin de 30 minute

24 Martie 2018
1166 Vizualizari | 0 Comentarii
curat

Daca simti nevoia sa improspatezi locuinta in asteptarea unor musafiri care s-au anuntat pe ultima suta de metri, ai nevoie de cateva trucuri pentru a termina curatenia in mai putin de 30 de minute. Crezi sau nu, este posibil sa faci locuinta sa arate ca noua in mai putin de jumatate de ora. Este adevarat insa ca trebuie sa ai un nivel ridicat de energie, chef si sa te organizezi cat mai bine.

Improspateaza mirosul din casa 

Este recomandat sa incepi cu acest pas pentru ca la finalul celor 30 de minute de curatenie, casa ta sa aiba un miros delicios. Nu doar de curat, ci de vanilie, scortisoara si chiar cuisoare. Aprinde cuptorul si introdu in acesta o tava in care ai adaugat jumatate de betisor de vanilie, doua betisoare sfaramante de scortisoara si o jumatate de plic de cuisoare.
Lasa focul cat mai incet si inchide usa cuptorului. Pe masura cei vei face curatenie, vei incepe sa simti un miros apetisant de prajiturele.

Strange lucrurile imprastiate

Ia un cos cu rufe si strange hainele imprastiate si alte materiale textile care trebuie spalate. Ia o cutie de carton sau plastic si strange lucrurile de care nu ai nevoie. Cartile, revistele, bijuteriile pe care nu le-ai mai dus la locul lor etc pot fi puse in aceste cutii.
Ulterior vei aranja toate aceste lucruri asa cum trebuie.
Strange toate farfuriile, paharele si tacamurile si aseaza-le in chiuveta. Lasa apa calda sa curga peste ele timp de 3 minute, dar nu inainte de a adauga un strop de detergent care sa topeasca grasimile.
Important este sa debarasezi locul pentru a putea trece la pasul urmator.

Sterge praful

Dupa ce debarasezi locuinta, ia o carpa si un spray special pentru mobilier si inceparteaza praful si orice urma de pata de pe mobilier. In prima faza, in locul spray-ului de mobila poti utiliza un detergent pentru geamuri (care contine alcool) pentru a curata murdaria. Abia ulterior poti da luciu mobilierului cu un spray special.
Nu uita ca in acest timp de deschizi larg ferestrele pentru a aerisi incaperea. De asemenea, daca afara este foarte cald poti baga plasele de protectie impotriva tantarilor sub un jet puternic de apa, dupa ce le-ai curatat cu putin detergent lichid, pentru a indeparta praful si pentru a te bucura de un aer mai racoros.

Retusurile finale

Aranjeaza patura sau/si pernutele de pe canapea, aseaza toate obiectele la locul lor si spala podeaua. Indiferent ca ai gresie sau parchet, este recomandat sa speli suprafata cu apa calduta si putin detergent special.

Clateste foarte bine mopul intr-un produs dezinfectant inainte de utilizare, astfel incat sa nu imprastii microbii prin incapere. Daca ai gresie, la final ii poti da un luciu pulverizand putin spray pentru mobilier. Sterge apoi podeaua cu o carpa din bumbac sau un prosop de hartie.
La final deschide larg geamurile pentru aerisirea finala, lasa-le deschise timp de 5 - 10 minute, iar intre timp intredeschide usa cuptorului si opreste focul.

Te vei bucura de o locuinta perfect curata si de un miros ademenitor. Cu siguranta iti vei impresiona oaspetii.

sursa: ele


sterge praful retusurile finale
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1134 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006145 (s)