News Flash:

Cum sa faci ca hainele sa para noi - 5 trucuri testate de gospodine

28 Mai 2018
969 Vizualizari | 0 Comentarii
haine

Obiectele vestimentare preferate s-au degradat, insa inca nu esti pregatit sa renunti la ele? Chiar nu trebuie sa faci asta! De ce? Pentru ca tocmai am gasit cateva metode prin care le poti repara!

1. Congeleaza blugii, nu-i spala!
Toate persoanele care adora sa poarte articole vestimentare din blug, cu siguranta stiu ca orice spalare poate afecta aspectul hainelor lor preferate. De fapt, expertii recomanda sa iti speli blugii o data la sase luni. Ei da, poate ca asta nu va afecta calitatea blugului, insa sigur ii va afecta pe cei din jur. Daca vrei doar sa scapi de mirosul neplacut acumulat in material, poti opta pentru congelarea blugilor. Pune articolul vestimentar intr-o punga, cu inchidere ermetica si baga-i la congelator. A doua zi, vor avea din nou un miros placut.

2. Curata pielea lacuita cu spray pentru geamuri
Daca pantofii tai din lac s-au degradat considerabil, poti opta sa ii cureti cu un spray pentru curatarea suprafetelor din sticla. Acesta va indeparta toata murdaria iar pantofii tai vor redobandi luciul initial. Nu incerca acest spray pe alt gen de piele!

3. Otetul previne degradarea blugului
Blugul negru este cel mai afectat de spalare, deoarece se decoloreaza foarte usor. Blugii negri pe care tocmai i-ai cumparat, isi pot modifica imediat culoarea in gri. Pentru a preveni asta, spala-i ca la carte! Pune sare si otet in masina de spalat. Acest amestec iti este un prieten de ajutor deoarece mentine culoarea initiala a blugilor!

4. Indeparteaza petele de pe articolele din piele, cu ajutorul otetului
Cum folosim zilnic genti din piele, acestea ajung sa se pateze. Ce este de facut? Le aruncam? Nuuu! Folosim otet si petele dispar! Inmoaie un disc demachiant in otet si curata cu grija petele de pe orice articol din piele. Foloseste intotdeauna otet alb, deoarece cel inchis la culoare poate pata.

5. Ingrijeste-ti matasurile!
Matasea este un material foarte subtire, asa ca trebuie curatat cu mare grija. Nici sa nu te gandesti sa pui articolele din matase la un loc cu celelalte haine, atunci cand speli! Articolele din matase se curata astfel: intr-un lighean cu apa calduta, pune putin detergen si inmoaie articolele din matase. Curata cu grija materialul, fara sa intervi cu putere asupra lui, dupa care clateste in cateva ape. La clatire, poti adauga chiar si putin otet sau balsam de par, deoarece astfel materialul va ramane moale la atingere.

preluat de pe pentru suflet

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1240 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005625 (s)