News Flash:

Cum sa detoxifiem un ficat bolnav

27 August 2014
720 Vizualizari | 0 Comentarii
Regimul alimentar in bolile de ficat este diferit, in functie de bolnav.


- Spre exemplu, regimul alimentar in ciroza este mult mai restrict decat regimul alimentar in hepatita cronica.



- Bolile de ficat care duc la gastrite/ ulcer, necesita regim alimentar suplimentar, deosebit,


Pentru prevenirea bolilor de ficat, in primul rand trebuie sa avem:


o alimentatie bogata in glucide (dulciuri, fainoase);


un consum moderat de grasimi, in special animale;



proteine in cantitate normala;



consum limitat de sare;


Alimentele permise:


Ciorbe si supe din carne de pui sau de vita,



Cartofi piure, copti in ulei sau in unt,


Carne fripta: pui, vita, iepure de casa, curcan,


Mezeluri: sunca de Praga, parizier slab condimentat,


Paste fainoase de orice fel,


Fructe crude sau coapte la cuptor, compoturi, sucuri naturale,


Condimente: patrunjel, marar, leustean, dafin, etc.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0936 (s) | 24 queries | Mysql time :0.012813 (s)