News Flash:

Cum sa detoxifiem un ficat bolnav

23 Ianuarie 2015
851 Vizualizari | 0 Comentarii

Regimul alimentar in bolile de ficat este diferit, in functie de bolnav.

- Spre exemplu, regimul alimentar in ciroza este mult mai restrict decat regimul alimentar in hepatita cronica.

- Bolile de ficat care duc la gastrite/ ulcer, necesita regim alimentar suplimentar, deosebit,

Pentru prevenirea bolilor de ficat, in primul rand trebuie sa avem:

o alimentatie bogata in glucide (dulciuri, fainoase);

un consum moderat de grasimi, in special animale;

proteine in cantitate normala;


consum limitat de sare;

Alimentele permise:

Ciorbe si supe din carne de pui sau de vita,


Cartofi piure, copti in ulei sau in unt,

Carne fripta: pui, vita, iepure de casa, curcan,

Mezeluri: sunca de Praga, parizier slab condimentat,

Paste fainoase de orice fel,

Fructe crude sau coapte la cuptor, compoturi, sucuri naturale,

Condimente: patrunjel, marar, leustean, dafin, etc.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1069 (s) | 35 queries | Mysql time :0.018518 (s)

loading...