News Flash:

Cum sa cresti Aloe Vera la domiciliu (si beneficii pentru sanatate)

1 Decembrie 2017
1384 Vizualizari | 0 Comentarii
aloe vera 1

Aloe Vera este una din plantele despre ale caror calitati nu mai este nevoie sa vorbim. Studiile au aratat ca frunza de Aloe contie principii active, de la enzime, aminoacizi, zahar, vitamine si minerale, benefice sanatatii. Aloe Vera e considerata un fel de leac universal, care poate fi cultivat, acasa, in ghiveci. Afla care sunt principalele conditii de care are nevoie Aloe Vera pentru a creste si a dezvolta la capacitate maxima. Dincolo de beneficii Aloe este o foarte frumoasa planta de apartament ideala pentru decorarea casei.

Aloe Vera poate ajunge la circa un metru inaltime si are nevoie de un loc luminos cu acces la razele directe ale soarelui, ferit de curenti de aer. Aloe Vera nu face fata la temperaturi negative, asa ca iarna nu poate sta decat in locuri incalzite. Temperatura minima la care rezista este de 5-8 grade Celsius.

Solul ideal pentru Aloe Vera este unul usor, pamantul trebuie amestecat cu carbune de lemn si caramida sfaramata marunt. Pentru drenare se pune la fundul ghiveciului un strat de pietricele sau coji de nuca zdrobite. Deasupra se aseaza un strat subtire de rumegus de lemn. Aloe  creste cu adevarat si se dezvolta abia la un an, doi dupa plantare, cand radacinile plantei se vor dezvolta pana la fundul ghiveciului. Transplantarea intr-un ghiveci mai mare si/sau schimbarea pamantului este recomandata la fiecare trei ani. Plantele tinere se muta in ghivece mai mari si li se schimba pamantul in fiecare primavara, iar plantele batrane – o data la trei-patru ani.
 
Aloe Vera trebuie udata des, avand grija ca apa sa nu balteasca pentru ca excesul de apa duce la putrezirea rapida a radacinii. Iarna, aloe vera se tine la 12-14 grade Celsius, in locuri luminoase, iar vara are nevoie de multa caldura, soare si umezire moderata. Cultivate in ghiveci Aloe Vera poate fi tinuta afara, in curte, pe veranda sau in gradina, pentru ca zilele de vara sunt ideale pentru aceasta planta. Uneori exemplarele mature pot inflorii. Aloe face flori mutiple (ca si gladiolele) pe o tija de inflorire, florile fiind de culoarea rosie-corai.
Toate speciile de Aloe sunt plante semitropicale care pot creste numai in conditii climatice unde nu exista pericolul temeperaturilor sub zero grade, dar sunt excelente plante de apartament, chiar foarte rezistente daca sunt indeplinite conditiile minimale, esentiala fiind lumina.

Gelul de aloe vera intareste sistemul imunitar si are efecte antibiotice, antiinflamatorii si antiseptice, care ajuta la tratarea anumitor probleme ale pielii precum eczemele si psoriazisul.

In acelasi timp, un consum regulat de aloe normalizeaza tranzitul intestinal, promovand sanatatea sistemului digestiv, creste absorbtia de proteine, amelioreaza arsurile la stomac si are efect calmant asupra gingiilor si tesuturilor bucale moi.

Planta de aloe este o sursa bogata de minerale precum calciu, sodiu, fier, potasiu, crom, magneziu, mangan, cupru si zinc, dar este si printre putinele surse vegetale de vitamina B12, A, B, C, E si acid folic, care nu pot fi asimilate corespunzator doar prin alimentatie.
Toti acesti nutrienti ajuta la mentinerea greutatii corporale in limitele normale, impiedica imbatranirea celulara si asigura necesarul zilnic de energie.

Aloe Vera - Indicatii terapeutice
Eczeme, ten uscat, dermatite, ulceratii, psoriazis, arsuri solare, acnee, fisuri anale, hemoroizi, reumatism, poliartrita reumatoida, constipatie, diabet, hipo si hiperglicemie, hiperaciditate, gastrita, hepatita A, B,C, rinite alergice, cistita, candida, herpes, oboseala, epuizare, insomnii. cataracta, urcior, glaucom.


Administrare:

Uz intern:

Gelurile de aloe sunt obtinute prin presarea frunzelor proaspete, sucul translucid si salciu extras din partea carnoasa fiind conservat apoi prin pasteurizare sau prin adaugarea de conservanti. De regula, se iau cate 50 ml de gel, pe stomacul gol, de doua ori pe zi, pentru a imbunatati digestia, pentru a preveni si combate candidoza si alte infectii cu fungi, pentru tratarea hiperaciditatii si a colitei, a sindromului colonului iritabil.
Sucul de aloe se consuma timp de 7 zile, cate 1 lingurita de 3 ori/zi, inainte de masa, apoi, 2 saptamani cate 1 lingura de 3 ori/zi, pentru a activa si stimula fluxul sanguin si limfatic, functiile rinichilor, ale ficatului si ale vezicii biliare, regleaza sistemul imunitar si tractul digestiv, amelioreaza durerile reumatismale, imbunatateste statusul psihic si conditia fizica.
Sucul de Aloe Vera poate fi procurat in farmacii, dar poate fi preparat si acasa, cu conditia sa respectam colectarea si prepararea corecta a acestei plante.
Se recomanda frunzele mature, cele mai de jos, care se dau prin tocator pentru a obtine sucul de aloe.
Pentru a pastra sucul de Aloe Vera un timp mai indelungat este necesar sa fie conservat cu ajutorul spirtului medicinal, in proportie de 8:2 si se se pastreaza in frigider, la o temperatura nu mai mare de 15 grade.

Uz extern:
Gelul de aloe vera este indicat pentru ingrijirea pielii si in cazul durerilor articulare si de tip reumatic si poate fi folosit ca “prim ajutor” in arsuri si diverse leziuni, datorita efectelului dezinfectant, hemostatic si accelerator al procesului de cicatrizare. Se mai poate folosi si sub forma de praf, compresa, tinctura, crema, cataplasma etc.


aloe vera
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1391 (s) | 32 queries | Mysql time :0.015561 (s)