News Flash:

Cum sa combati arsurile la stomac

28 Aprilie 2018
876 Vizualizari | 0 Comentarii
Reflux acid

Arsurile la stomac sau pirozisul, cunoscut si sub numele de reflux acid, reprezinta o senzatie care incepe in partea inferioara a pieptului si care poate ajunge pana in stomac. In general, au loc atunci cand sucurile gastrice se ridica inspre esofag, fie pentru ca valva acestuia nu este inchisa complet, fie pentru ca exista o anumita presiune la nivelul stomacului care impinge acizii catre esofag.

Stomacul este astfel „conceput” pentru a suporta pH-ul acid, insa esofagul nu are aceasta abilitate si rezistenta, motiv pentru care apare acea senzatie suparatoare, cunoscuta in general sub numele de reflux. In acest articol iti vom prezenta diverse modalitati de a combate arsurile folosind remedii naturale.

Cauzele arsurilor la stomac

Asa cum am mentionat deja, una dintre cauzele arsurilor o constituie presiunea la nivelul stomacului, aceasta datorandu-se mai multor factori: haine stramte, sarcina sau obezitate. Cu toate acestea, mai exista si alte cauze, printre care:

Citeste si Metoda prin care este distrusa bacteria care duce la gastrita, arsuri si ale afectiuni gastrointestinale

Consumul excesiv de alcool sau mancatul in exces.

Faptul ca ai stomacul gol pentru o perioada lunga de timp.

Saritul peste micul dejun sau peste oricare dintre mesele principale ale zilei.

Consumul de alimente foarte grase, acide sau picante.

Administrarea anumitor medicamente.

Simptomele arsurilor la stomac

Cand o persoana sufera de reflux, se poate confrunta cu unul sau mai multe dintre urmatoarele simptome:

O senzatie de arsura la nivelul stomacului

Greata

Voma

Crampe abdominale

Dificultati la inghitire.

Remedii naturale pentru a combate arsurile la stomac

Pentru a combate arsurile la stomac, poti apela cu incredere la o serie de remedii naturale. Multe dintre ele ajuta si la prevenirea acestei probleme.

Aloe vera combate arsurile la stomac

Aloe vera este cunoscuta in intreaga lume pentru proprietatile sale calmante si abilitatea de a ameliora iritatiile si arsurile. Este, de asemenea, foarte eficienta si ca tratament pentru arsurile la stomac. Iti recomandam sa bei o jumatate sau un sfert de pahar de suc de aloe vera cu 20 minute inainte de masa. Este indicat sa il consumi cu moderatie, intrucat are proprietati laxative.

Bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este unul dintre cele mai bune produse naturale recomandate pentru arsurile la stomac. Este unul dintre cele mai celebre antiacide care amelioreaza arsurile si regleaza nivelul de pH din organism. Dizolva o lingurita de bicarbonat intr-un pahar cu apa si bea acest amestec.

Ghimbir

Ghimbirul trateaza arsurile la stomac
Radacina de ghimbir este foarte eficienta in tratarea pirozisului, dar si in ameliorarea altor simptome, precum greata sau inflamatiile. Poti sa o consumi sub forma de infuzie sau sa o incluzi in salate, smoothie-uri sau alte retete.

Citeste si Cu ce tratezi ficatul gras - Sucul care curata ficatul bine si repede Se repeta cura pentru rezultate de durata

Otet de mere

Consumat in cantitati mici, otetul de mere controleaza nivelul de pH din stomac, lucru care ajuta la prevenirea sau combaterea aciditatii. Adauga doua lingurite de otet de mere intr-un sfert de cana cu apa si bea acest amestec la 30 de minute dupa masa. Este foarte important sa diluezi otetul, intrucat in caz contrar, are chiar efectul opus.

Papaya combate arsurile la stomac

Papaya reprezinta unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru a preveni si a combate arsurile la stomac. Acest fruct delicios stimuleaza digestia si ajuta la prevenirea simptomelor asociate refluxului acid. Bea suc de papaya la o jumatate de ora dupa masa.

Musetel

Musetelul faciliteaza digestia si reduce riscul aparitiei refluxului si a arsurilor, intrucat neutralizeaza pH-ul acid din stomac. Prepara o infuzie, adaugand o mana de flori de musetel la o cana de apa clocotita si lasand amestecul sa stea timp de trei minute. Bea acest ceai dupa fiecare masa.

Citeste si La ce e bun bicarbonatul in casa - 15 utilizari utile ale bicarbonatului de sodiu

Sfaturi pentru a combate arsurile la stomac

Nu practica exercitii fizice imediat dupa masa.

Nu te apleca prea des dupa ce mananci.

Evita sa „tragi un pui de somn” dupa masa, intrucat acest lucru poate provoca o presiune la nivelul stomacului si, implicit, arsuri.

Serveste portii mici de mancare de mai multe ori pe zi. O cantitate in exces poate suprasolicita stomacul.

Evita sa porti haine foarte stramte la masa.

Evita sau trateaza obezitatea, deoarece exercita o presiune si mai mare la nivelul abdomenului, lucru care provoaca deplasarea alimentelor ingerate inspre esofag.

Evita fumatul.

Dormi cu partea superioara a corpului usor ridicata.

Mananca incet si mesteca bine mancarea.

Evita consumul de lichide in timpul mesei.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1131 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006281 (s)