News Flash:

Cum sa ai spor si ajutor in casa - Sfaturi de folos de la parintele Ilarion Argatu

15 Noiembrie 2017
997 Vizualizari | 0 Comentarii
Preot Ilarion Argatu

Iubit de credinciosi, dar detestat in aceeasi  masura de autoritatile comuniste si condamnat chiar la inchisoare pe viata, parintele Ilarion Argatu a fost unul dintre cei mai importanti duhovnici ai Ortodoxiei. Sfaturile sale pentru credinciosi au fost cuprinse intr-o serie de lucrari religioase.
In cartea „Paraclisul si câteva dintre invataturile preacuviosului parinte Ilarion Argatu”, duhovnicul le arata credinciosilor toti pasii pe care trebuie sa-i urmeze daca le merge rau: daca sunt „legati” cumva si nu au spor la bani, putere de a munci, daca asupra casei se abat necazuri, daca cineva a umblat cu necuratul si a facut vraji. Parintele spune ca cel mai important lucru, inainte de a incepe rugaciunea de 9 zile este sa fii pregatit sufleteste si curat, adica spovedit de pacate.

Iata invataturile parintelui Argatu pentru sanatate, spor si alungarea raului:
„Pentru aceasta trebuie sa fii pregatit, adica spovedit de pacate. In timpul celor 9 zile, daca esti femeie nu trebuie sa ai ciclu. Daca iti vine, trebuie sa reiei când nu ai.
Se posteste 9 zile, tinându-se post negru luni, miercuri si vineri, pâna la ora 24.00. In fiecare zi se fac urmatoarele rugaciuni:
Ziua se fac 40 de metanii, plus rugaciunile tale zilnice sau Tatal Nostru spus cât mai des. Seara, dupa ora 22.00, mai bine spre ora 24.00, faci rugaciune. Se face Acatistul Mântuitorului si se aprind 9 lumânari, asezate in forma de cruce. Daca nu ai Acatistier spui Tatal Nostru astfel: 3 metanii plus Tatal Nostru plus Rugaciunea de cerere si repeti aceasta pâna faci 40 de metanii.

Atentie:
-Cine nu poate duce postul pâna la ora 24.00, il poate opri la ora 18.00 sau la ora 21.00 si poate mânca doar o masa de post. Daca ai mâncat de 2 ori, ti-a furat diavolul postul.
-In cursul zilei sau cu 2 ore inainte de masa, iei o bucatica de Anafura plus un paharel mic de aghiazma facuta cu molitfele sfântului Vasile. -Lumânarile pe care le aprinzi se lipesc pe o tava sau o placa de faianta sau caramida. Ele trebuie sa arda complet. Aceasta este important.

Rugaciune de cerere:
Dezleaga, Doamne, toate vrajile, farmecele si blestemele cu care m-au legat vrajmasii mei stiuti si nestiuti, dezleaga-le si intru nimica sa se prefaca. Cearta, duhurile necurate, pe pustiu sa se duca, unde om nu locuieste, si apoi la mine sa nu se mai intoarca, iar pe mine robul tau (numele) apara-ma!
Vei vedea cum incep sa se nelinisteasca anumite persoane dintre cunostinte, chiar si rude. Cei care devin nelinistiti vor neaparat sa vina la tine. Uneori iti cer socotela: pentru ce li se intâmpla lor necazuri? Vrajitorii, in timpul rugaciunilor isi primesc fiecare ce a trimis. Vezi pe cei nelinistiti-acestia sunt vrajitorii. Nu le spui nimic, dar ii pomenesti in rugaciune.

Zici:
Dezleaga, Doamne, toate vrajile cu care m-a legat vrajmasul meu (numele), dezleaga-le! Dezleaga si intru nimic sa se prefaca, alunga duhurile necurate, pe pustiu sa se duca si la mine sa nu se mai intoarca, iar pe mine, robul tau (numele) iarta-ma!

In timpul rugaciunii cere:
Dezleaga, Doamne, darul de bani, de casa, de imbracaminte, de incaltaminte, darul de Cununie, priceperi ca: priceperea de a face bani, de a face curat, memoria, puterea de munci cu pricepere si spor, etc (tot ce crezi ca ti-a fost legat). Amin!
„Sfintilor Arhangheli Mihail si Gabriel, duceti nevrednica mea rugaciune si nevrednicul meu post la bunul Dumnezeu, pentru iertarea pacatelor mele, ale parintilor mei, ale bunicilor mei, ale celor adormiti din neamurile noastre, ale mosilor si stramosilor pâna la al noualea neam si-mi daruiti mie implinirea dorinâei mele (spui dorinta)”.


religioase
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1211 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006607 (s)