News Flash:

Cum recunoastem simptomele accidentului vascular cerebral

14 Decembrie 2017
961 Vizualizari | 0 Comentarii
simptomele accidentului vascular cerebral

Stresul, stilul de viata dezordonat si alimentatia nesanatoasa sunt doar trei dintre cauzele accidentelor vasculare cerebrale. Media de varsta la care oamenii sunt afectati a inceput sa scada de la 55 catre 30 de ani in ultima perioada. Medicii atrag atentia ca boala loveste crunt, asa ca le recomanda tinerilor sa nu ignore simptomele si sa mearga la control.

Un cheag de sange care blocheaza o artera cerebrala este cea mai des intalnita cauza a accidentului vascular cerebral. Practic, sangele nu mai iriga cu oxigen o anumita portiune a creierului, iar aceasta „moare”. Medicii spun ca multe cazuri ar putea fi prevenite, dar romanilor le lipsesc informatiile. Din pacate, acest lucru ne plaseaza pe locul doi la nivel mondial, din punct de vedere al mortalitatii din aceasta cauza, afirma specialistii in domeniu.

Recunoasterea simptomelor care indica instalarea unei boli vasculare cerebrale poate salva vieti, asa ca este important ca pacientii sa le observe din timp si sa mearga la medic. Printre cele mai frecvente simptome se numara dificultatea de a misca membrele de pe o parte a corpului, limbajul greoi, furnicaturi in corp sau blocajul muschilor fetei, dar si dureri intense de cap.

in cazul in care nu duce la deces, accidentul vascular produce dizabilitati fizice sau mentale permanente.

Tratarea urmarilor unui AVC este greoaie si implica mai multe eforturi: „Neuroreabilitarea este un efort comun din partea neurologilor, din partea medicilor specializati in medicina fizica si recuperatorie, din partea psihologilor, logopezilor si asa mai departe. Sunt multe specialitati care conlucreaza spre binele pacientului si recuperarea deficitului”, afirma prof. dr. Dafin Muresanu, potrivit digi24.ro.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1155 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005908 (s)